Istraga prodaje aplikacije WhatsApp

Elektronski informativni centar za privatnost i Centar za digitalnu demokratiju traže od Federalne trgovinske komisije istragu o prodaji aplikacije Whats App.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

16:08

Default images

Oni zahtevaju i da se prodaja, ako je potrebno, zaustavi.

Kao glavni razlog zbog čega bi FTC trebalo da istraži prodaju i kupovinu aplikacije Whats App ističe se ugrožena privatnost korisnika.

Poznato je da veliki deo finansijskog kolača Fejsbuk ostvaruje kroz reklame, a takođe je poznato i da u aplikaciji Whats App do sada nije prikazivano ništa od podataka, štaviše garantovao je korisnicima da neće ustupati njihove lične podatke za reklamiranje.

Takođe ove dve organizacije predlažu, ukoliko FTC ne zaustavi prodaju aplikacije Whats App, da se bar njegovi korisnici izuzmu od prikupljanja podataka koje obavlja Fejsbuk.

Povodom ovog pitanja, iz Fejsbuka su kratko saopštili da kupovina neće uticati na dosadašnju privatnost korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: