Svet

Petak, 10.10.2014.

20:14

Fond za ebolu popunjen samo 25%

Ujedinjene nacija saopštile su da su od očekivanih jednu milijardu dolara pomoći regionu zapadne Afrike ugroženom ebolom, uspeli da prikupe samo 25 odsto sume.

Izvor: Tanjug

Default images

Takođe, potrebni su i kvalifikovani zdravstveni radnici da se uključe u borbu protiv bolesti.

"Od jedne milijarde dolara koju je tražila agencija UN (Kancelarija za koordinaciju humanitarne pomoći), prikupljena je samo jedna četvrtina te sume", rekao je zamenik generalnog sekretara UN Jan Elijason na Generalnoj skupštini UN, podneseći izveštaj o epidemiji ebole, preneo je Rojters.

Najveća žarišta bolesti su glavni gradovi Gvineje, Liberije i Sijera Leonea. Od ebole je dosad umrlo preko 3.860 ljudi, uglavnom u Zapadnoj Africi, od čega više od 200 zdravstvenih radnika, prenoseo je Bi-Bi-Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

16 h

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

14 h

Podeli: