Svet

Utorak, 10.02.2015.

13:39

Mekdonalds i dalje beleži minus

Prodaja u restoranima brze hrane Mekdonalds smanjena je u januaru 1,8 odsto pre svega zbog nastalih problema u Japanu u Kini.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Prodaja u regionu Azija-Pacifik-Bliski Istok-Afrika, pala je u januaru 12,6 odsto, prenosu AFP.

U restoranama u SAD prodaje je povećana 0,4 odsto a u Evropi 0,5 odsto.

Prodaja u restoranima Mekdonalds tokom 2014. godine u Japanu je opala 14,6 odsto u odnosu na 2013. Glavni razlog za gubitke su brojne nepravilnosti utvrđene u objektima Mekdonaldsa širom Japana tokom prošle godine i u januaru ove godine.

U čizburgerima pripremljenim u gradu Ajzu-Vakamacu pronađeni su metalni opiljci dok je u pomfritu u jednom od restorana u gradu Osaka prošlog leta pronađen ljudski zub.

U restoranima Mekdonaldsa u Pekingu i Šangaju, i još četiri grada u Kini, u julu prošle godine je obustavljena prodaja hamburgera pošto je utvrđeno da su pravljeni od mesa sa isteklim rokom upotrebe.

Skandal je izbio kada su neki mediji objavili video snimke na kojima se videlo kako radnici kompanije Šangaj Husi produžavaju rok upotrebe na pakovanjima mesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

23 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

5 h

Podeli: