Šećerna zavrzlama: Ne mogu da kupe ceo Sunoko

Austrijski proizvođač šećera, skroba i koncentrata od voća "Agrana“ najverovatnije neće moći da kupi u potpunosti srpsku kompaniju "Sunoko“.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.10.2017.

19:54

Šećerna zavrzlama: Ne mogu da kupe ceo Sunoko
Foto: Thinkstock

Kako je ocenio finansijski direktor koncerna Štefan Bitner, Agrana će moći da preuzme samo 51 odsto.

On je, predstavljajući finansijski izveštaj za prvih šest meseci ove godine, rekao da Agrana u segmentu šećera namerava da nastavi da raste u jugoistočnoj Evropi, ali da je kupovina Sunoka u Srbiji zbog pitanja konkurentnosti na čekanju.

Evropska komisija, kako je preneo, detaljno razmatra ovaj posao.

"Najverovatnije da najpre nećemo u potpunosti preuzeti Sunoko, već samo 51 odsto", objasnio je Bitner.

"Agrana" je u julu predala ponudu za otkup i dve šećerane Helinik Šugara u Srbiji, koji raspolaže sa udelom u tržištu od 30 odsto, ali je austrijski koncern od toga odustao, dodao je on.

Inače, "Agrana" je u prvoj polovini poslovne godine profitirala od visoke cene šećera, kao i malim zalihama u istočnoj Evropi, te je udvostručila svoj poslovni rezultat u segmentu šećera na 36,6 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: