Malinari: Ako dogovor ostane neće biti protesta

Predstavnik Unije malinara Dobrivoje Radović izrazio je zadovoljstvo sastankom koji su malinari imali sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

20:28

Malinari: Ako dogovor ostane neće biti protesta
Thinkstock

On je izjavio da, ako dogovor ostane na snazi, protesta malinara i kupinara neće biti.

"Protest zakazan za suta nećemo održati, zadovoljni smo jer smo sa Ministarstvom poljoprivrede napravili veliki napor i napredak i očekujemo da će narednih dana tendencija cena rasti", rekao je Radović, preneli su beogradski mediji.

"Insistiramo na 1,83 evra. Ministarstvo i Vlada su se založili da se prati tendencija rasta na izvozu, dali su čvrste garancije da će sam izvoz kontrolisati", rekao je Radović.

Na sastanku je dogovoreno i da se osnuje Nacionalni savet malinara koji bi se bavio problemima koji traju već gotovo dve decenije.

Ministar Nedimović je naveo da još nema konačne cene, ali da ona raste u odnosu na prethodnih desetak dana.

"Imali smo akontnu cenu od 140 dinara 20. jula 2015, sada je i 165 akontna. Imali smo 110 dinara pre 20 dana, sada je otišla naviše za 40, 50 dinara, tako da činimo sve što je do nas u pogledu i ovog dela koji reguliše tržište", rekao je Nedimović.Država je takođe obećala da će onim proizvođačima koji su pretpreli štetu zbog vremenskih nepogoda pomoći kroz sadni materijal i zaštitna sredstva.

Malinari su bili nezadovoljni zbog toga što, kako su naveli, hladnjačari nisu poštovali akontnu cenu od 160 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: