Novosti: GSP šefovi krali naftu i delove

Unutrašnja kontrola Gradskog saobraćajnog preduzeća i pripadnici MUP pre dve večeri organizovali su veliku akciju u pogonu "Kosmaj", kraj auto-puta.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2016.

15:30

Novosti: GSP šefovi krali naftu i delove
Foto: Thinkstock

Kako nezvanično saznaju Večernje novosti, tom prilikom otkrili su da majstori, vozači i drugo osoblje ove firme nelegalno trguju originalnim delovima i preprodaju gorivo, naravno, na štetu gradskog preduzeća.

Kako javlja izvor lista, organizatori nelegalne trgovine delovima i naftom bili su šefovi održavanja saobraćaja. Ukradena nafta i rezervni delovi pronađeni su u kanalima za otpadnu vodu, koji vode ka Mokroluškom potoku.

Protiv privedenih, pored prijava, biće pokrenute disciplinske mere.

Direktor GSP Željko Milković, zbog policijske istrage, nije želeo da zvanično govori o rezultatima akcije unutrašnje kontrole i inspektora MUP.

“Pre nekoliko meseci napravili smo promene u unutrašnjoj kontroli, što sada daje rezultate”, za "Novosti" priča Milković. “Imamo potpuno drugačiji pristup ovom problemu. Krađa je smanjena na sporadične slučajeve”.

Iako čelni čovek preduzeća neće da priča o budućim akcijama, "Novosti" iz svojih izvora saznaju da će kontrole biti učestale, a češljaće se svi pogoni bez izuzetaka.

Podsećamo, pre dva meseca unutrašnja kontrola GSP i operativci srpske policije priveli su dva parkirera u pogonu "Zemun". Oni su početkom aprila uhvaćeni u trenutku krađe nafte. Gorivo iz autobusa su pretakali u plastične kante, a onda sipali u rezervoare privatnih automobila, koji su bili parkirani u neposrednoj blizini pogona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: