Šeik zove Vučića: Pošaljite snažnu poruku svetu

Premijer Aleksandar Vučić dobio je poziv od šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, za predstavljanje Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

14:02

Šeik zove Vučića: Pošaljite snažnu poruku svetu
Foto: Tanjug

Šeik Mohameda bin Rašida al Maktuma je potpredsednik i premijer UAE i vladar Dubaija, a njegov poziv Vučiću je uručio ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džum Rašid Sejf Zajed al Daherij.

U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza. Premijer Vučić prihvatio je poziv za učešće na EXPO 2020. i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Vučić i ambasador Ajed al Daheri su razgovarali o daljoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

Ambasador Al Daheri preneo je pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji. Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata.

Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: