Koridor 11: Surčin-Obrenovac čeka Si Đi Pinga

Tokom posete predsednika Kine Si Đi Pinga Srbiji u junu mogao bi s Kinom da bude potpisan ugovor za gradnju deonice Koridora 11 od Surčina do Obrenovca.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.05.2016.

13:16

Koridor 11: Surčin-Obrenovac čeka Si Đi Pinga
Foto: Tanjug, arhiva

"Razgovaramo o tome kako ćemo graditi deonicu Surčin - Obrenovac sa mostom na Savi, koja je vrlo važna. Razgovaramo i sa kineskim partnerima i očekujemo u narednom periodu, a možda i kada bude dolazio kineski predsednik da potpišemo i komercijalni ugovor za tu deonicu", rekla je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je novinarima tokom kontrole radova u Vrčinu istakla da je pripremljena kompletna projektno-tehnička dokumentacija i da bi onda, u naredna dva-tri meseca već mogla da počne izgradnja auto-puta od Surčina do Obrenovca.

"Koridor 11 je isto važan i 27. avgusta ove godine puštamo u saobraćaj deonicu Ljig - Preljina i petlju Dići kojom će taj auto-put biti povezan s Ibarskom magistralom", podsetila je ministarka i izrazila uverenje da će sledeće godine do leta građani moći do Čačka da idu auto-putem.

"U 2016. će biti završen skoro ceo Koridor 10, osim dela kroz Grdeličku klisuru koja se završava u prvom kvartalu 2017. odnosno krajem prvog kvartala i građani Srbije i svi drugi koji prolaze kroz našu zemlju od severa do juga zemlje će moći da idu idu autoputem", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da je Koridor 10 saobraćajna žila kucavica i da će taj evropski putni pravac biti konačno završen, posle 30 godina, koliko se o tom projektu priča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: