Protest Efektive nedelju dana ispred vlade i NBS

Udruženje "Efektiva" sutra će početi jednonedeljni protest zbog načina na koji država pokušava da pomogne građanima koji imaju kredite u švajcarskim francima.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

10:59

Default images
Foto: Thinkstock

To udruženje bankarskih klijenata traži da se zakonom uredi bankarsko tržište, ukine valutna klauzula u ugovorima o kreditu i nadoknadi sva šteta koje su banke pričinile građanima.

Protest će biti održan ispred ispred Narodne banke Srbije na Slaviji i ispred Vlade Srbije.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" su saopštili da podržavaju protest nezadovoljnih bankarskih dužnika i ocenili da banke u Srbiji postupaju "protivzakonito i protivusatvno".

"Srbija je jedina država u regionu koja nije donela očekivane odluke i sprovela mere zaštite građana od zelenaških kredita, a sve što je do sada učinjeno je šminka koja služi isključivo u korist bankara", ističe se u saopštenju tog sindikata.

U Srbiji je u francima zaduženo oko 21.000 građana koji imaju teškoće u otplati dospelih rata od sredine januara ove godine kad je švajcarska valuta naglo ojačala posle ukidanja pariteta franka prema evru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: