Srbija

Ponedeljak, 05.10.2015.

12:31

"Ili ostavka ili ću smeniti direktora Infostana"

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da očekuje od direktora Infostana Veselina Markovića da podnese ostavku do kraja dana, a da ukoliko to on ne učini, smeniće ga.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

"Ja sam već rekao da će neko snositi odgovornost i očekujem da on podnese ostavku, jer je učinio nešto bez znanja Skupštine grada, Upravnog odbora preduzeća, a na štetu građana Beograda", rekao je Mali novinarima u Pionirskom gradu.

On je kazao da je ovo prvi put za vreme njegovog mandata da traži nečiju ostavku i da bi voleo da bude i poslednji.

"Smatram da svi moramo da radimo kao tim u interesu građana i ovako nešto ne sme da se dešava", rekao je gradonačelnik dodajući da će i ubuduće u sličnim situacijama postupiti na isti način.

Na uplatnicima za Infostan koje su dostavljene građanima je i stavka od 200 dinara za osiguranje domaćinstava, koja je neobavezujuća za korisnike usluga tog preduzeća.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je juče da skandal povodom dostavljanja računa Infostana sa iznosom za osiguranje koji ne predstavlja dug, još jedna potvrda neodgovornog odnosa javnih komunalnih preduzeća prema ličnim podacima građana.

Zaštitnik građana Beograda Katarina Žeželj je najavila da će sprovestie danas kontrolu rada Infostana u vezi sa neosnovanim fakturisanjem stavke osiguranja na septembarskim računima, i najkasnije za 24 sata dati preporuke iz svoje nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

16 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: