Ni drugi put niko neće bivšeg giganta

Agencija za privatizaciju objavila je da nije uspeo poziv za privatizaciju građevinskog preduzeća Mostogradnja iz Beograda, jer nije bilo zainteresovanih.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.08.2015.

11:38

Default images
Foto: Thinkstock

Kako se navodi na sajtu te agencije, u predviđenom roku nije dostavljena nijedna prijava za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem za većinsko vlasništvo u Mostogradnji.

Podaja paketa od 53,6 odsto akcija Mostogradnje je oglašena krajem maja po početnoj ceni od 1,56 miliona evra. Akcije su u vlasništvu Republike Srbije, Akcionarskog fonda i PIO fonda.

Taj javni poziv je nekoliko puta menjan zvog produženja rokova, a poslednji put je, nakon nove procene vrednosti kapitala, početna cena višestruko povećana, na 8,75 miliona evra

Država je svoje vlasništo u Mostogradnji pokušala da proda i ranije, ali je tender 2009. godine propao jer nije bilo zaintersovanih kupaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: