"Razgovaramo s Fijatom o novom modelu"

Jedan od zahteva države prema kompaniji Fijat i o tome se razgovara, jeste novi model vozila, kaže ministar privrede Željko Sertić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2015.

16:48

Default images
Foto: Tanjug

“Stalno smo u kontaktu i razgovorima oko daljeg razvoja Fijata i nemam nikakve velike vesti, sem da ta proizvodnja oscilira u odnosu na prodaju vozila i trebalo bi da uđemo u ozbiljne razgovore”, rekao je Sertić gostujući u Kažiprstu B92.

Sertić kaže da su se premijer Aleksandar Vučić i on sastali sa najvišim rukovodstvom Fijata i da je bilo razgovora oko važnih aktivnosti koje se tiču razvoja firme.

“Jedna od ideja i već imamo razgovore koje bi trebalo da intenziviramo u drugoj polovini godine jeste novi model”, rekao je on.

Železara još nije u plusu

Govoreći o poslovanju Železare, ministar privrede kaže da je novo rukovodstvo koje je postavljeno u maju, predstavilo svoje rezultate i da oni pokazuju da se ide u dobrom smeru.

“Mi smo skoro na nultom nivou proizvodnje...Još nismo u plusu, do kraja godine moramo da pokrenemo drugu peć da bismo bili u plusu”, kaže Sertić.

Ozbiljna "borba" za Telekom

Na pitanje da li ima zainteresovanih za kupovinu "Telekoma Srbija", ministar kaže da za sada ima zainteresovanih, ali nije želeo da govori o broju.

"Neću govoriti o broju, ali možemo reći da postoji ozbiljna konkurencija", rekao je on i dodao da će konkurs za neobavezujuće ponude trajati do 3. avgusta, nakon čega će se razgovarati samo sa "ozbiljnim kandidatima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: