Porez ne stiže ali mora da se plati

Rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu za tekuću godinu kasni. Ipak, građani moraju da plate svoje obaveze ali bez kamate.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

17:04

Default images
Foto: Freeimages.com

Razlog je, objašnjavaju za B92, izmena zona za oporezivanje koja je i dovela do kašnjenja. Dodate su dve nove zone i zato su se u softveru menjale adrese.

“Poreski obveznici su obavezni da plaćaju porez do iznosa koji se nalazi na rešenju iz prošle godine. To se plaća do 15. februara . Ovog puta se desilo da neki nisu dobili zaduženje do 15. maja kada je došla akontacija ali oni neće plaćati kamatu na razliku novog rešenja i akontacione uplate” objašnjava Slobodan Milosavljević iz uprave za finansije grada Beograda.

Do 11. juna sva rešenja trebalo bi da stignu na adrese poreskih obveznika. U roku od 15 dana od dobijanja rešenja poreski obveznici moraju da uplate razliku sume između iznosa na pristigloj uplatnici i već uplaćenog novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: