"Izveštaj o remontu poslat MUP-u"

Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa proneverom 65 miliona evra zbog remonta vagona upućen je Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

12:21

Default images
Foto: Tanjug

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodeći da je taj izveštaj dobila pre četiri dana i da ga je odmh uputila MUP-u.

"To jeste u nadležnosti MUP-a. Ponudila sam svaku vrstu saradnje ministastva onoga što mi možemo da znamo, ako išta znamo tu smo da odgovorimo. Očekujem da nadležne institucije rade svoj posao", rekla je minsitarka.

Mihajlović je rekla da je tužilašto od Ministarstva koje vodi dobilo već nekoliko predmeta, kao što ima i predmete iz prethodnog ministarstva koje je vodila.

"Što se tiče bilo kakvih koruptivnih ili potencijalno koruptivnih radnji, ne samo onoga što kaže Savet za borbu protiv korupcije nego i onoga što građani, često čak i zaposleni u železnici, ili mi koji smo u ministarstvu primetimo da nije dobro, šalje se nadležnim organima", naglasila je ministarka.

Savet za borbu protiv korupcije je utvrdio da je u poslovima obnove šinskih vozila za potrebe Železnice Srbije naneta šteta budžetu od oko 65 miliona evra, zbog nenamenski potrošenih sredstava i neizmirenih poreskih obaveza pet remontera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: