Orbović: Nemojte stati na Železari

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović kaže da je Vlada Srbija uvođenjem inostranog menadžmenta u Železaru Smederevo načinila dobar potez.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

12:57

Default images
Foto: Tanjug

Kako kaže, to će okrenuti privredu u drugom smeru.

"Ne treba samo da se zadržimo na toj firmi. Nemojte da pustite da firme koje sad idu u privatizaciju, zato što nemaju kupca odu u stečaj i likvidaciju, već pokušajte da te firme pokrenete, pa kada sazru uslovi u nekom narednom periodu neka se tada privatizuju", poručio je Orbović na Četvrtom kongresu Sindikata radnika građevinarstva i industrije gradjevinskog materijala.

Holandski HTP Inžejering preuzo je danas upravljanje smederevskom Železarom. Ugovor je potpisan na tri godine s tim da taj rok može da bude kraće ukoliko se u medjuvremenu pronadje kupac za srpsku čeličanu.

Predstavnici sindikata smederevske železare kažu da su spremni za nove izazove i da imaju vrhunske radnike koji bi mogli da zasluže i više od obećanih 10 odsto rasta plata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: