Ser Džadž: Britance zanima Srbija

Predsednik Britansko-srpske privredne komore ser Pol Džadž poručio je da su britanske kompanije zainteresovane za saradnju i investiranje u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

08:31

Default images

On je poručio da naša zemlja može uvek da računa na pomoć te komore.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ser Džadž se u sredu u Beogradu sastao sa potpredsednicom Vlade i ministarkom Kori Udovički s kojom je razgovarao o reformi javne uprave u cilju privlačenja investicija.

On je pozdravio mere tog ministarstva koje su usmerene na profesionalizaciju javne administracije i čij je cilj da država bude servis privredi.

"Uz veliki potencijal, vredne i obrazovne ljude, prirodna bogatstvo, potrebno je uprostiti i ubrzati procedure neophodne za otvaranje stranih kompanija ovde", rekao je Džadž.

Udovički je zahvalila na velikom interesovanju i nesebičnom zalaganju predsednika Britansko-srpske privredne komore na povećanju obima britanskih direktnih investicija u Srbiji.

Ona je naglasila da je ova Vlada odlučna da unapredi sve oblasti u funkcionisanju države kako bi Srbija bila još primamljivija za investiranje i tako omogućila nova radna mesta za naše gradjane.

Udovički je istakla i da je uključivanje državnih službenika u proces reforme javne uprave neophodno, jer poznaju najbolje svoj posao, a sprovodiće je u delo.

Džadž je Srbiji poželeo mnogo uspeha, ocenivši da ima mnogo potencijala i poručio da u dostizanju svojih ciljeva može računati na pomoć Britansko-srpske privredne komore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: