Bugarski: Sposobniji smo od Arapa

Vojvodina bi za dve godine obezbedila navodnjavanje za više hektara nego što bi investitor iz UAE obezbedio za 40 godina, kaže Branislav Bugarski.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

13:36

Default images

Bugarski koji je vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, naveo da je 2013. godine Pokrajina finansijski podržala navodnjavanje 6.500 hektara, a ove godine još 5.718 hektara.

"Duboko verujem da ćemo do kraja godine zaokružiti da se navodnjava 15.000 hektara što je više od površine koju obećava investitor iz UAE. Ceo ugovor sa njim je na 10.400 hektara, od čega su neke parcele već pod sistemima za navodnjavanje", rekao je Bugarski prilikom potpisivanja ugovora sa 62 korisnika podsticajnih sredstava za kupovinu opreme za navodnjavanje.

Uključujući i te ugovore od ukupno 44,2 miliona dinara, pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu do sada je obezbedio finansijsku podršku za navodnjavanje za 288 korisnika, vrednosti veće od 211 miliona dinara.

Bugarski je rekao da Pokrajina sredstva iz zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta udružuje s lokalnim samoupravama. Rezultat je rekonstrukcija 4.000 kilometara kanala za odvodnjavanje, što je oko 20 odsto kanalske mreže.

"U razgovoru s ministarkom poljoprivrede (Srbije) tražili smo da u izmenama zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu dobijemo više slobode, da možemo brže da investiramo sredstva u poljoprivredi. Tražili smo i da se obezbede isti uslovi za sve koji žele da zakupe državno poljoprivredno zemljište, kako bi se sredstva iz zakupa koristila, pre svega, za razvoj našeg sela", kazao je Bugarski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: