Malo je jedna zgrada za BG na vodi

Donacijom iz Emirata podižu se ugostiteljski objekat i izložbeni prostor kraj Save. Siniša Mali: Privremeni objekat će se srušiti kad se ceo projekat razvije

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2014.

14:35

Default images

Između “Lastine“ stanice i šetališta kraj Save grade se i restoran i izložbeni paviljon, potvrdio gradonačelnik prestonice Siniša Mali.

Reporteri Novosti su pre dva dana pisale da su na jednoj od parcela prostora gde će se graditi "Beograd na vodi“ počeli radovi, ali investitor još nije bio okačio informativnu tablu i nije se znalo ni ko gradi, ni ima li građevinsku dozvolu, ni šta će nići na ovom prostoru.

“To je privremeni objekat i biće srušen kad se projekat "Beograda na vodi“ bude razvio i dođe vreme da se na tom mestu podigne nešto drugo”, pojašnjava Mali. - Investitor je firma iz UAE, u stvari njena donacija je u pitanju. Deo tog objekta će se koristiti za promocije ovog velikog projekta i njegovih delova, a u drugom delu će biti restoran, da može da se sedne.

Malo bode oči, šta će dve zgrade za promovisanje "Beograda na vodi“, jer već se za to koristi ogromna rekonstruisana zgrada Stare zadruge u Karađorđevoj ulici, u kojoj sve može da se izreklamira, a ima i restoran.

“Za promociju tako velikog projekta nikada nije malo zgrada “, zaključio je gradonačelnik Mali.

Kula Beograd visoka 220 metara

Gradnja "Beograda na vodi“ trebalo bi, prema najavama nadležnih iz grada, da počne u prvoj polovini 2015. godine.

Najupečatljivije zdanje posle završetka celog projekta svakako će biti Kula Beograd, koja bi sa visinom od 220 metara trebalo da postane jedan od simbola prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: