Donacije opština kod NBS ili kazna

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je danas da lokalne samouprave krše zakon ukoliko otvore namenske račune, i dinarske i devizne, u poslovnim bankama.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 23.05.2014.

08:58

Default images

Ministarstvo finansija je dalo preporuku lokalnoj samoupravi da namenske podračune za uplatu donacija za saniranje posledica poplava otvaraju isključivo u okviru sistema konsolidovanog računa trezora za dinarske račune, odnosno kod Narodne banke Srbije za devizne namenske podračune.

"U nameri da se sredstvima donacija i dobrovoljnih transfera fizičkih i pravnih lica upravlja na jedinstven i transparentan način, svi korisnici javnih sredstava, uključujući i jedinice lokalne samouprave, sva primanja i trošenja sredstava namenjenih za pomoć i sanaciju posledica poplava moraju da iskažu u svojim budžetima, odnosno finansijskim planovima", naglašava se u saopštenju.

Ministarstvo finansija podseća da je u pripremi zakon kojim će se naročito detaljno urediti evidencija i kontrola tih sredstava, a jedinice lokalne samouprave biće u obavezi da Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja periodično podnose detaljne izveštaje o primljenim i utrošenim sredstvima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: