FTN: Nova zgrada, da mladi ostanu

Fakultet tehničkih nauka Novi Sad pripremio je projekat izgradnje nove poslovne zgrade površine 26.000 kvadratnih metara, vredne 13 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2014.

14:16

Default images

Zgrada je, prema planu, podeljena u dve celine - Naučno-tehnološki park i naučno istraživački prostor za nastavno-naučno osoblje FTN-a, saopšteno je sa tog Fakulteta.

U saopštenju se navodi da će u tu investiciju biti uloženo 13 miliona evra, te da je planirano da u tom objektu, za pet do osam godina sedi hiljade mladih stručnjaka školovanih na FTN-u.

"Dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovači i Uprava tog Fakulteta su učinili mnogo da se dođe do ove faze, tako da se sada sa nestrpljenjem čekaju temelji nove zgrade, ponosa istraživačkog prostora Srbije", kaže se u saopštenju.

FTN je najveći fakultet u Srbiji i, kako stoji u saopštenju, više puta je od strane studenata proglašavan za najbolji fakultet, a od njega je nastalo i razvilo se čak 73 mala i srednja preduzeća koja ostvaruju milionske profite na godišnjim nivoima.

To, kako se kaže u saopštenju, dokazuje da je kadar koji se obrazuje na FTN potreban tržištu, ali i da su mladi inženjeri iz Srbije veoma konkurentni po znanju kolegama koji se obrazuju na najprestižnijim fakultetima u svetu.

"Ovaj projekat je od izuzetne važnosti za ostanak mladih u zemlji u kojoj su rodjeni, u kojoj su se školovali i u kojoj mogu svojim znanjem da zaradjuju plate koje bi zaradjivali bilo gde u svetu", kaže se na kraju saopštenja Fakulteta tehničkih nuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: