Sav zaostali dug za agrar - sutra

Sve subvencije poljoprivrednicima zaostale iz prošle godine biće isplaćene do sutra, izjavio je u Bečeju ministar poljoprivrede Dragan Glamočić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2014.

17:30

Default images

On je najavio nove kreditne linije u agraru po izuzetno povoljnim uslovima.

Poslednja tranša subvencija biće isplaćena sutra, čime "stavljamo tačku na prošlogodišnja dugovanja države poljoprivrednim proizvođačima", rekao je Glamočić u razgovoru sa poljoprivrednim prozvođačima u Bečeju.

Ministar je najavio i da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici usvojiti odluku o novoj kreditnoj liniji namenjenoj poljoprivrednicima, za koju je obezbeđeno ukupno oko devet milijardi dinara.

Kamatna stopa za te kredite biće vrlo povoljna i iznosiće od četiri do šest odsto, vreme vraćanja kredita je tri odine a poček godinu dana, objasnio je Glamočić. On je napomenuo i da će za svako grlo stoke koje bude kupljeno tim kreditom ministarstvo platiti osiguranje.

Sačuvaćemo radna mesta u PIK Bečej

Glamočić kaže da će država pomoći opstanak PIK-a "Bečej" kako bi bila sačuvana proizvodnja i radna mesta u tom, kako je rekao, za državu izuzetno važnom kombinatu.

"Pokušaćemo da napravimo dogovor sa poveriocima i da pregovaramo sa strateškim partnerima", rekao je Glamočić posle posete tom kombinatu koji ima 1300 zaposlenih, i dodao da neće biti dopušteno da radnici ostanu na cedilu i da taj kombinat prođe "onako kako su prošli neki drugi ranije, tokom privatizacije".

Napominjući da je problem PIK "Bečeja" nastao "nesrećnom privatizacijom" proteklih godina, on je istakao da se Ministarstvo poljoprivede aktivno uključilo u rešavanje tog problema.

"Rešenje je praktično nađeno i ono će biti predočeno već nakon formiranja nove republičke vlade", rekao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

16 h

Podeli: