Srbija

Četvrtak, 20.02.2014.

19:32

Taksi do aerodroma jeftiniji 30%

U taksiranju sa beogradskog aerodroma za koji dan važiće novi cenovnik i nova pravila.

Izvor: Novosti

Default images

Sva taksi udruženja i Grad su se složili da se teritorija Beograda podeli na šest zona, a raspon cena od najbliže aerodromu do najudaljenije kretaće se od 1.400 do 6.000 dinara.

Prvu zonu činiće zemunska i novobeogradska naselja do Save i Dunava.

Centralno gradsko jezgro, opštine Palilula, Čukarica, Stari grad, Vračar, Savski venac i Voždovac biće u drugoj zoni, treća su naselja na rubu grada poput Borče, Jajinaca, Kaluđerice, četvrta udaljenija sela, u petu će biti svrstana opštine Sopot, Barajevo i Obrenovac, a u šestoj Lazarevac i Mladenovac. Cena vožnje za drugu zonu iznosiće 1.800 dinara, za treću 2.200 dinara, za četvrtu 3.000, a za petu 4.500 dinara.

Aleksandar Bijelić iz Udruženja taksista Srbije kaže da će sada cene vožnje sa aerodroma pojeftiniti za 30 odsto, jer je primera radi do Lazarevca do sada koštala 8.000, a do Novog Beograda 1.800 dinara.

Za taksiste koji dolaze na ugovorene vožnje ili ih uzimaju na poziv na gornjem nivou kod ulaska na aerodromsku zgradu, biće označena tri mesta gde će moći da prime putnike. Svi ostali moraće da voze na vaučer i putnike će isključivo moći da ukrcaju na stajalištu kod izlaznog terminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

10 h

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Podeli: