"Mihajlovićeva sabotira sporazum"

Ministarka energetike Zorana Mihajlović sabotira sporazum predsednika Tomislava Nikolića i Vladimira Putina, rekao je Leonid Rešetnjikov za NIN.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2013.

13:56

Default images

"Nikolić i Putin su razgovarali o pitanjima vezanim za izgradnju "Južnog toka". Nažalost, stav Srbije o ovom pitanju prilično je nedosledan – dva predsednika se dogovaraju o jednom, a zatim srpska ministarka energetike iznosi izmenjeni stav koji Rusija ne može da odobri“, rekao je Rešetnjikov koji je direktor Ruskog instituta za strateške studije (RISI).

"Još prošlog septembra ruski predsednik je rekao Nikoliću – usaglasite stavove oko ’Južnog toka’, nemoguće je da predsednik govori jedno, a njegova ministarka nešto sasvim suprotno. U protekloj godini nikakvih promena u tom smislu nije bilo, Zorana Mihajlović nastavlja da sabotira sporazum između dva predsednika“, rekao je direktor RIS u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika NIN .

On je podsetio da se, povodom poslednjeg susreta lidera dve zemlje, u srpskim medijima pojavila vest da je Putin rekao Nikoliću – "dogovorite se, na kraju, ko je gazda u kući“.

"Zvanični ruski mediji ove reči ne prenose, ali u principu, nemamo razloga da sumnjamo da je Putin mogao ovako nešto da izjavi“, rekao je, između ostalog, Rešetnjikov i istakao da "konfuzija i oklevanje u srpskom rukovodstvu, kada desna ruka ne zna šta radi leva, ne mogu da ne izazovu nedoumice kod ruskih vlasti.

Podsetimo, RSI je formiran pod pokroviteljstvom predsednika Putina, a svoje predstavništvo je nedavno otvorio u Beogradu.

U međuvremenu, ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nisu argumentovane tvrdnje da ona sabotira dogovor predsednika Srbije i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: