Stižu nam ruske rakete

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravio je u dvodnevnoj posetiu Rusiji gde je razgovarao o unapređenju vojne saradnje i nabavci vojne opreme.

Srbija

Izvor: Tanjug, Novosti

Četvrtak, 04.07.2013.

09:09

Default images

Vučić je razgovarao sa vicepremijerom Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, pišu današnje Novosti.

Kako navodi list, Vučić se u utorak i sredu sa Rogozinom sastao dva puta, u Moskvi i Sankt Peterburgu, a teme razgovora bile su nabavka aviona, kao i radarskih i protivvazdušnih sistema za srpsku vojsku.

"Vučić je sa visokim ruskim funkcionerom dogovarao za Srbiju najpovoljniji način plaćanja šest aviona "mig 29 2M" i dva radara", navode "Novosti".

List piše da se govorilo i o drugoj fazi ovog posla u čijem bi središtu trebalo da bude modernizacija verzija raketnih sistema S300 i "pancir".

Srpski vicepremijer i Rogozin potvrdili su spremnost da se do kraja godine portpise Dogovor o vojnotehničkoj saradnji između dveju zemalja, a taj ugovor bio je u fokusu i prilikom nedavnog Vučićevog susreta sa ruskim ministom odbrane Sergejom Šojguom, podseća list.

Novosti navode da je Vučić sa Rogozinom, pored mogućnosti skapanja novih aranžmana za unapređenje opremljenosti Vojske Srbije, razgovarao i o zajedničkom nastupu vojnih industrija na trećim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

4 h

Podeli: