Bus-plusu ukrali 100 validatora

Lopovi svakog dana odnesu po jedan uređaj za očitavanje karata, najkritičnije u BG vozu, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2013.

18:54

Default images

Svakog drugog dana jedan autobus ostane bez validatora. Lopovi su od početka godine ukrali više od 100 uređaja za očitavanje karata, što je u proseku svakog drugog dana po tri aparata. Najviše validatora, kažu u preduzeću "Bus plus", nestalo je u BG vozu, kao i na linijama 511, 860, 96, 17 i 9.

"Kako bismo bolje osigurali opremu, na linijama BG voza smo validatore obložili dodatnim kućištima koja su pričvršećena šrafovima za zid vagona. Nažalost, ni ovo nije sprečilo pojedince da nastave sa krađom opreme", kažu u ovom preduzeću.

Sreća švercera kratkog je daha jer "Bus plus" u roku od 24 sata postavlja novi aparat.

"Neretko se dešava da vandali počupaju i celokupnu instalaciju, pri čemu je postavljanje novih validatora složenije i zahteva dodatnu opremu", kažu u preduzeću "Bus plus".

"Ipak funkcionisanje sistema za praćenje vozila i očitavanje karata, uprkos ovim problemima, nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje."

Prema saznanjima preduzeća "Bus plus", 16. februara uhapšeni su lopovi koji su ukrali validator na liniji 43 i protiv njih je podneta krivična prijava. Otkako je uveden ovaj sistem, nestalo je 347 aparata, odnosno po jedan dnevno!

"Svaka krađa se prijavljuje policiji i sledi krivična prijava protiv nepoznatih lica", objašnjavaju iz kompanije "Bus plus".

Od nestalih aparata kradljivci nemaju mnogo vajde. Putnici svejedno ne mogu besplatno da se voze jer imaju obavezu da overe karte na ostalim validatorima u vozilu, sem ako nisu svi odneti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: