Ko će čistiti trasu Južnog toka?

Trasu gasovoda Južni tok na teriotoriji Srbije, čistice od neeksplodiranih ubojitih sredstava, demineri iz Rusije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.02.2013.

14:31

Default images

Reč je o inženjerima tehničkog centra za specijalne radove i ekspertize iz Sankt Peterburga iz Ruske Federecije, izjavio je zamenik direktora Centra za razminiranje Srbije Milan Šapić.

Investitor radova je preduzeće "South Stream" Novi Sad koje su zajednički formirali JP "Srbijagas i i njihov ruski partner "Gazprom", objasnio je Šapić u pisanoj izjavi.

On je napomenuo da se na trasi gasovoda "Južni tok" sprovodi program tehničkog izviđanja i osiguranja bezbednosti inženjerijsko istraživačkih radova "u potencijalno opasnim zonama i uklanjaju NUS".

Direktor Centra Petar Mihajlović, izjavio je ranije Tanjugu, da trasa "Južnog toka" gasovoda, "nigde ne prolazi koroz područje bombardovano 1999. godine od strane NATO, a niti kroz područja koja su eventualno minirana te godine".

"Međutim, trasa prolazi kroz područja gde su vođene žestoke borbe u Balkanskom, Prvom i Drugom svetskom ratu", rekao je Mihajlović.

Stoga smo utvdili da je neophodno izvršiti pregled tog pojasa u širini 50 metara kako bi se obezbedila sigurnost radnicima i građevinskim mašinama koje će na tom terenu raditi, dodo je Mihajlović.

Projekat čišćena trase "Juznog toka" izradio Centra za razminiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: