Srbija

Utorak, 05.02.2013.

14:01

Nikolić sa turskim privrednicima

Predsednik Tomislav Nikolić sastao se u Istanbulu sa grupom uticajnih turskih privrednika koji posluju u Srbiji ili planiraju da investiraju u našu zemlju.

Izvor: Tanjug

Default images

Nikolić, koji predvodi državnu delegaciju Srbije u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Turskoj, učestvovaće potom na 12. sednici Poslovnog saveta Srbija - Turska, posvećenog mogućnostima za proširenje ekonomske saradnje izmedu dve zemlje.

Na forumu učestvuje oko 50 srpskih privrednika, te predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.

U privrednoj delegaciji su predstavnici naših kompanija, koje već imaju poslovne odnose sa turskim firmama ili pokušavaju da plasiraju svoje proizvode u Tursku.

Uglavnom je reč o kompanijama koje posluju u oblastio poljoprivrede i prehrambene industrije, firmama koje se bave proizvodnjom vozila, nameštaja, papira i kartona, kao i onih iz oblasti turizma i informacionih tehnologija.

U delegaciji ce biti i jedini srpski investitor u Turskoj koji predstavlja preduzece Bomeks Holding, cija je osnovna delatnost proizvodnja i plasman proizvoda crne i obojene metalurgije.

Turska je za mnoge zemlje veoma poželjan partner, zbog ubrznog ekonomskog razvoja i sve veceg geostrategijskog značaja, a, prema proceni strucnjaka PKS, najbolje izglede za proširenje saradnje sa turskim firmama imaju naše komapnije koje se bave izgradnjom infrastrukturnih objekata, zatim firme u prehrambenoj industriji, poljoprivredi, tekstilu i vecini drugih strateški važnih grana.

Razgovorima sa privrednicima, Nikolić završava dvodnevnu posetu Turskoj, tokom koje se sasatao sa najvišim zvaničnicima te zemlje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: