Kosovo 1

17.05.2024.

10:55

Berbok: Priština što pre da ispuni uslove

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok apelovala je danas na Prištinu da što pre ispune uslove, kako bi Nemačka mogla da ohrabri većinu za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope.

Izvor: Tanjug

Berbok: Priština što pre da ispuni uslove
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Podeli:

Ona je novinarima, uoči početka sastanka Komiteta ministara Saveta Evrope u Strazburu, iznela tvrdnju da bi Priština trebalo da postane članica SE.

"Što pre da se stvore svi uslovi kako bismo dobili neophodnu većinu da Kosovo bude primljeno u Savet Evrope", rekla je Berbok.

Berbok se krajem aprila sastala u Berlinu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem koji joj se zahvalio na podršci Nemačke kandidaturi tzv. Kosova u Savet Evrope.

Kurti je tada istakao i da je nemačka podrška od ključnog značaja na putu tzv. Kosova ka punopravnom članstvu u EU.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

1 h

Podeli: