Mađarska i Srbija o novoj saradnji

Zajednička komisija za ekonomsku saradnju između Srbije i Mađarske sastala se po šesti put u Budimpešti, da bi pregovarala o projektima u energetskom sektoru.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2012.

15:49

Default images

, izjavio je danas madjarski državni sekretar za spoljnu trgovinu i investicije Peter Sijarto.

Potpisani su sporazumi o prodaji autobusa Srbiji, otvaranju novih graničnih prelaza, udruživanju strujnih mreža i zajedničkom razvoju železničke linije Budimpešta-Beograd, rekao je Sijarto, koji je kopredsednik Komisije sa mađarske strane, prenela je agencija MTI.

Mađarska vlada otkupila je proizvođača autobusa "Raba" od inostranih investitora i planira da proizvodnju autobusa ponovo učini jednim od ključnih segmenata ekonomije, naveo je Sijarto, dodajući da je Srbija zainteresovana za mađarske autobuse.

Srbija i Mađarska su se složile da će zatražiti od Kineskog infrastrukturnog fonda da investira u razvoj pruge između Budimpešte i Beograda, dodao je on.

Obe strane podržavaju saradnju madjarskih i srpskih preduzeća i lokalnih vlasti, a takođe će biti formiran zajednički poslovni savet za podršku međusobnim investicijama, naveo je Sijarto.

Ministar poljoprivrede Srbije, Goran Knežević, izjavio je da u vezi Mađarske i Srbije ne postoje problemi i pozvao Sijarta da poseti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

17 h

Podeli: