Beograd dobija Meriot hotel 2013.

Predstavnici kompanije PSP-Farman Holding i lanca hotela Meriot Internešnl potpisali su menadžerski ugovor o izgradnji prvog "Kortjard baj Meriot" hotela.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2011.

17:43

Default images

Hotel će biti izgrađen u centru Beograda, u Vasinoj ulici, a vrednost će biti 25 miliona evra.

Kopredsednik kompanije PSP-Farman Holding Branislav Grujić je kazao da će gradnja hotela početi u drugoj polovini sledeće godine, dok je završetak predviđen za 2013. godinu.

On je kazao da je to realan rok jer se radi kapitalna rekonstrukcija postojeće zgrade pored Narodnog pozorišta, pa je veliki deo stvari već gotov. Prema njegovim rečima, projektni timovi poslednjih pola godine rade sa stručnjacima Meriota na izradi projektne dokumentacije. On je izrazio nadu da će hotel, uprkos krizi postati centar okupljanja poslovnih ljudi, ali isto tako i turista.

"Dolazak Meriota je signal da američki operatori i investitori vide Srbiju kao kvalitetnu destinaciju za ulaganje", istakao je Grujić.

Iako projekat još nije završen, kako je naveo, hotel bi trebao imati oko 110 soba i standard četiri plus zvezdice. "Hotel će imati oko 110 soba, šest spratova i potkrovlje, kao i dva podzemna sprata koja će imati namenu garaže", rekao je Grujić.

Upitan o stanju privrede u regionu, Grujić je rekao da će "sledeća godina biti sigurno napeta, ali da Srbija treba da se fokusira na sopstvenu privredu. Za ceo region treba da važi samo pravilo razvoja privrede, a politiku treba ostaviti po strani".

Direktor razvoja Meriota za Evropu Karlton Ervin je kazao da je jedan od razloga višedecenijskog uspeha te kompanije što bira partnere sa kojima je moguće ostvariti dugotrajnu i kvalitetnu saradnju. Ervin je dodao da je u kompaniji PSP-Farman Holding našao takve partnere.

On je rekao da mu se dopada što je za hotel pronađena lokacija u centru Beograda i da očekuje dobru saradnju sa "Farman holding grupom".

PSP-Farman Holding je do sad sagradio više od 1,5 miliona kvadratnih metara prostora različite namene, uglavnom na području bivšeg Sovjetskog saveza. Ove godine započeće izgradnju stambenog projekta "Vest 65", dok izgradnja hotela predstavlja drugu najveću investiciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: