Iz Niša na posao pravo u Fejsbuk

Jedan od najmlađih doktora nauka kod nas, dvadesetšestogodišnji docent Prirodno-matematičkog fakulteta, od petka počinje da radi za Fejsbuk.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2011.

01:45

Default images

Dr Aleksandar Ilić, prvi Nišlija u atraktivnoj firmi, biće angažovan na razvoju novih aplikacija u sedištu moćne kompanije koja ima 800 miliona internet-korisnika.

Posle dvomesečnog boravka u gradu Palo Alto (Kalifornija), gde je centar „Fejsbuka“, dobio je i ponudu iz snova.

On otkriva kako ova društvena mreža izgleda "iznutra“: prijateljska atmosfera, glavnu reč imaju kreativni, mladi ljudi.

"Radi se 10 sati u toku dana, ali sam spreman i jedva čekam prvi radni dan", priča Aleksandar.

"Pre svega, jedva čekam da znanje koje tamo dobijem prenesem na naše informatičare kada se vratim. Sjajno je što će sa mnom raditi i još pet srpskih informatičara, koji su takođe uspeli da prođu strogu selekciju", dodaje on.

Pitamo ga kakav je naoko harizmatični Mark Zakerberg, izvršni direktor Fejsbuka. "Mark je sjajan, na posao dolazi obučen u majicu i farmerke. Svi radimo zajedno, ručamo u istom restoranu. Za mene je ovo velika čast. Veoma sam uzbuđen, nadam se da ću opravdati sva očekivanja", kaže Ilić.

Dr Aleksandar Ilić je jedan od najnagrađivanijih diplomaca Univerziteta u Nišu svih vremena. Osvajao je domaće i međunarodne medalje kao osnovac, gimnazijalac (osam medalja i tri diplome sa svetskih takmičenja iz matematike i informatike) i student informatike na PMF-u.

Fakultet je završio za rekordnih 3,5 godina! Bio je i najbolji student PMF-a, najbolji student Univerziteta, objavio je oko 50 naučnih radova u vodećim svetskim časopisima iz oblasti koje izučava.

Za odlazak u Ameriku dobio je punu podršku fakulteta i univerziteta. Spisak onih koji će mu nedostajati nije kratak. "Ma, videćemo se na 'fejsu'“, kaže Aleksandar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: