Palma: Sada i Jagodina ima more

Niko sada u Srbiji ne može da kaže da Jagodina nema more, kaže gradonačelnik tog grada Dragan Marković Palma.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2011.

19:30

Default images

On je, nakon što je Jagodini poklonjeno pet hektara zemlje na peščanoj plaži u grčkom mestu Keramoti, rekao da je “Jagodina izašla na more“.

"Ja želim da se zahvalim na ovom vrednom poklonu koji je Jagodina dobila od Hrisopolija“, naveo je Marković i dodao da će tu biti napravljen hotel u kome će letovati đaci i studenti iz Jagodine, a posebno ona deca čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji.

“Danas se na delu pokazalo da naše bratimljenje nije bilo uzalud jer će Jagodina dobiti jedan najlepši objekat na moru", naglasio je Marković.

Prvi čovek regije Nestu, u kojoj se nalaze Keramoti i Hrisopoli, Savas Mihailidis kaže da je ove godine dosta turista iz Srbije posetilo ovaj deo Grčke i dodaje da se nada da će ih sledeće godine biti još više, posebno u Keramotiju.

"Poslednjih godinu dana gledamo kako je Grčka u ekonomskoj krizi, ali izgleda da ta kriza ne važi za Hrisopoli“, rekao je Marković i naglasio da je "isto kao kada dođete u Srbiju i vidite koliko se Jagodina razlikuje od drugih gradova“.

On napominje i da “ekonomska saradnja između Grčke i Srbije mora da bude efikasnija, do sada je to još uvek najvećim delom domen turizma jer veliki broj građana Srbije dolazi u Grčku na godišnji odmor“.

Prethodno je, inače, Jagodina poklonila Hrisopoliju tri hektara zemlje u Industrijskoj zoni pored auto-puta u toj opštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: