Grad Beograd i PKS preuzimaju Sajam

Nakon što Grad Beograd i Privredna komora Srbije preuzmu Beogradski sajam, preduzeće će zadržati svoju osnovnu delatnost, organizaciju sajamskih manifestacija.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2011.

00:10

Default images

Cilj nam je da Beogradski sajam unapredi svoju delatnost, kaže Miloš Bugarin, predsednik PKS.

"To znači da ćemo se potruditi da organizujemo više sajamskih dana nego što je to sada slučaj. Imperativ je da se organizuje veći broj međunarodnih sajamskih manifestacija jer su one najuglednije i okupljaju najviše renomiranih učesnika", objašnjava on.

Prema njegovim rečima Beogradskom sajmu treba obezbediti adekvatnu logističku podršku. To znači da će se nakon preuzimanja tog preduzeća od strane Grada Beograda i PKS raditi na razvijanju pratećih sadržaja na onom prostoru Beogradskog sajma koji se ne koristi za organizovanje sajmova.

"Bez modernizacije i uvođenja novih sadržaja nema uspeha i zato imamo plan da u narednih četiri do pet godina unapredimo logističku infrastrukturu tog preduzeća. To znači da Beogradski sajam treba da dobije pristanište, marinu, hotele i druge sadržaje koji će na odgovarajući način pratiti njegovu osnovnu delatnost i pomoći njegovo razvijanje i modernizovanje, koje će mu svakako obezbediti i uspešnije poslovanje", naglasio je Bugarin.

On je istakao da dosad nisu vođeni razgovori o vlasničkoj strukturi Beogradskog sajma nakon preuzimanja ali je dodao da to i nije toliko važno.

"Mnogo važnije je da Beogradski sajam postane moderno preduzeće koje će uspešno obavljati svoju delatnost. Najverovatnije je da će većinski udeo u vlasništvu nad preduzećem imati Grad Beograd a da će Privredna komora Srbije biti manjinski vlasnik", rekao je Bugarin.

Do kraja godine ili početkom sledeće Beogradski sajam bi trebalo da postane vlasništvo Grada Beograda i Privredne komore Srbije.

"Inicijativu za preuzimanje Beogradskog sajma pokrenuli su Grad Beograd i Privredna komora Srbije. Postignut je konsenzus te dve institucije da taj proces treba sprovesti. Prema informacijama koje ja imam ta stvar je ušla u proceduru i preduzimaju se određene radnje na sprovođenju tog plana", istakao je Bugarin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: