Srbija

Četvrtak, 05.05.2011.

19:18

Tadić: Nema korupcije oko Telekoma

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da nikakve namere o korupciji nije bilo kada je prodaja Telekoma u pitanju.

Izvor: Beta

Default images

"Nikakve namere o korupciji kada je prodaja Telekoma u pitanju nije bilo, nikakve namere da se on proda budzašto, da se raskrmči porodično blago“, kaže Tadić.

On je dodao da je „bila samo namera da se u teškom trenutku za telekomunikacionu industriju pokuša da se novac koji Srbija ima u Telekomu prenese u puteve, železnicu, energetiku, jer nema dovoljno investicija iz inostranstva u tim oblastima“.

Tadić je poručio da će, ako vlada donese odluku da ne proda svoj paket akcija u Telekomu jer nisu ispunjeni početni uslovi, ta kompanija morati da doživi reformu. Predsednik Srbije je pojasnio da je reforma neophodna da bi Telekom "izdržao izuzetno teške tržišne uslove privređivanja i kako bi u godinama koje dolaze bio u stanju da posluje i ostvaruje dobit".

On je podsetio da je vlada donela odluku da minimalna cena za 51 odsto akcija Telekoma bude 1,4 milijarde evra i dodao da je to "očigledno visoka cena", što po njegovim rečima znači da se vlada ponašala odgovorno.

"Za razliku od onih koji su je optuživali da hoće da proda Telekom budzašto, vlada je podigla izuzetno visoko cenu", naveo je Tadić i kao odgovor kritičarima dodao da vlada, takođe, nije žurila da proda Telekom po svaku cenu, već samo pod "vrlo strogim i vrlo visokim okolnostima".

Predsednik je istakao da o tome svedoči upravo današnja odluka Vlade Srbije da ne prihvati ponudu Telekoma Austrije da za 51 odsto akcija Telekoma Srbija plati 1,1 milijardu evra.

"Vlada je zato odredila cenu od 1,4 milijarde evra, jer je samo s takvim iznosom moguće učiniti konkretan napredak u infrastrukturi, izgradnji puteva, modernizaciji železnice i dogradnji naših elektroenergetskih kapaciteta", istakao je Tadić.

Više o ovoj temi čitajte u specijalu o prodaji Telekoma Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: