Četvrtak, 05.05.2011.

19:18

Tadić: Nema korupcije oko Telekoma

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da nikakve namere o korupciji nije bilo kada je prodaja Telekoma u pitanju.

Izvor: Beta

Tadiæ: Nema korupcije oko Telekoma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Duki

pre 13 godina

Ma da! Kako da ne, sve verujemo! Kakva korupcija u vlasti? Srećom, veliki doprinos u sprečavanju nezakonite prodaje Telekoma za male pare odigrala je javnost, a sigurno i strah od odgovornosti zbog podnetih krivičnih prijava. U svakom slučaju dobro je za sada. Sa njima se nikad ne zna. Bar do izbora, a posle ...lakše ćemo bez njih!

Duca

pre 13 godina

Ma kakvi! Nismo ni posumnjali na korupciju. Sve vam verujemo! Samo, lošu atmosferu, kao poruka svetu iz koga treba da dođu investicije, ne stvara kritika vlade, već sama vlada svojim postupcima i nesposobnošću.

Mihajlo Jovanovic

pre 13 godina

Mudro zbori predsednik.

Samo se pitam, koji će to Sud da prosuđuje o korupciji?
Onaj koji (po)miluje i uslišuje "pravdu za Uroša"?

hvala.

pod lupom

pre 13 godina

@Neobavešten
Ja bi batko kupio odmah,telekomunikacije su sigurna investicija,ali plata mi je 210 evra,pa kazu da ni za stanbeni kredit nisam sposoban ,a kamoli da kupujem akcije.
Kad bi mogli na revers da mi daju kao bankarsku garanciju kao Kostic za secerane, pa posle zalozim hipoteku i tako otplatim dugove,pa jos zaviorim zastavu od 1700-te na ovamo zastave sa svim mogucim grbovima imperija koje su vladale na ovim prostorima, pa neko misli multi nacionalna kompanija,pa da vidis.
Od 80% akcija nek drzava promeni vlasnicku strukturu u ime zaposlenih 17%,a ostatak 63% gradjanima, pa sa svojim akcijama radi ko sta hoce, zeli i ume.
Sto se tice Naftne industrije,nadam se da si pratio kotiranje akcije INA izlaskom na berzu i tri godine nakon.
Upravo je ta racunica koja govori da netreba zuriti i netreba za teglu zimnice menjati.
Jedino sta jeste bilo glavno zadrzavanje austrijanaca na telekomu jeste VIP i spajanje, posto znaju puteve na osnovu HYPO banke,Vac-a i drugih mega giga projekata,kako se kod nas tumace zakoni a ne citaju, mislili su da spoje preko nekih rupa i korupcijom.
Ako se austrijancima isplati, veruj da bi se akcije gradjanima sa 80% veoma isplatilo.

bulat92

pre 13 godina

Evo, konačno se javio i predsednik. Nije mogao da dođ do reči od rekonstruisanog premijera.
Predsednče, ako nema korupcije oko Tekekoma, to samo znači da
oni iz Austrije nisu na nju pristali.

Siki

pre 13 godina

Ok, hajde da Boti verujemo na reč. Samo se nadam da zbog propalog dila nikome ovih dana na autoputu neće otpasti točak sa kola.

madjar

pre 13 godina

Sada sledi uvodjenje tehnickih pregleda i registracija svake godine bicikala, rolsua. skejt bordova, klizaljki. Rupetine u budzetu treba popuniti. Dragutinovicka se samo nije setila a ja trazim autorska prava.

VladaIM

pre 13 godina

U to je jako tesko poverovati zbog svih pomeranja rokova i minimalnih vrednosti...ali narod je pobedio na kraju i Telekom ostaje drzavna firma...

zizo

pre 13 godina

@Marko, 5. maj 2011 20:09
******
Vlasnistvo zgrada u srbiji si naveo za primer usluge?
3g je sasvim korektna kod sva tri operatera, nista extra i stanje privatizacijom se nebi promenilo.
To smo videli dolaskom telenora kad su preuzeli sistem karica, da nemaju jedinstven ziroracun uplate za svakog korisnika, nego po karicevom, svaki put u istoj poslovnici dobijes drgi kod visokih racuna preko 100 evra , pa moras da im nosis na uvid da oni to vide i da se natezes.
Na kraju pokusaju da te ubede da taj racun nisi platio.
U norveskoj i austriji tako nebi smeli da posluju,pa je dokaz da nista nije po njihovom standardu,vec po srpski.

Macedoroman

pre 13 godina

Da li Predsednik zna koliko su poreski obveznici Srbije platiti usluge privatizacionog savetnika i da li će neko da odgovara što se država još jednom obrukala?

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Sada će krenuti rezervni plan, izlazak na berzu, drakonski pad cena akcija i onda Martin Šlaf kupuje za mizerne pare.
Nisu odustali od provizije niti da se jeftino obogate.

Neobavešten

pre 13 godina

@Bili the pljuc

Evo ja priznajem da sam glup i neobavešten za razliku od ostatka naše nacije, ali znam sledeće:

Država za 51% Telekoma traži 1,4 milijarde evra (onda ceo Telekom vredi 2,75 milijardi evra)! Ukoliko čista dobit posle otplate tog famoznog kredita i bude tih tvojih "250 miliki" dolazimo do toga da je P/E=11 (u prevodu: Investicija se uz takvu dobit isplati za 11 godina), ukoliko posmatraš trenutku dobit od 155 milki P/E je 17,7!

Uporedi ga samo sa trenutnim P/E na NIS-u koji je 5 (u prevodu: Rusi će ukoliko zadrže ovakvu dobit isplatti kupovinu NIS-a za 5 godina)! Stoga se pitam, ko je profitabilniji i šta je bolja investicija?! Jel smatraš da pametni i dalje treba da gazduju u državnim kompanijama? O ostalim pokazateljima tipa Prinos na kapital (ROE) i ostalo neću ni da polemišem a sve u cilju da se pametni manje zamore!

Preporuka za sve koji smatraju da država traži malo za Telekom: Izvolite pa kupujte akcije Telekoma kada izađu na berzu pošto tvrdite da on vredi barem tri puta više! Nemojte više da stojite u redovima i prodajete kao što se prodavali "bezvredan" NIS!

P.S.- pozdravljam svaki negativan komentar od pametnijeg dela nacije!

bole lionac

pre 13 godina

"Vlada je zato odredila cenu od 1,4 milijarde evra, jer je samo s takvim iznosom moguće učiniti konkretan napredak" kaze Tadic.Ja bih pre rekao da je izracunala da joj toliko treba za predizbornu kampanju

Stevan

pre 13 godina

A kako bi bilo da predsednik ostavi sudovima da po krivicnoj prijavi SNS donese stav po tom pitanju. Ovakva izjava je najgrublji pritisak na sudstvo.

predrag

pre 13 godina

potpuno odobravam ovo sto gos'n Predsednik govori, nema korupcije u Telekomu ali zato u Vladi Srbije ima i mita i korupcije...na sve strane!!!

Deda Milojko

pre 13 godina

Sad kada je prodaja Telekoma austrijancima neuspela, hoće li prodaja MAXI-ja belgijskom Delez-u biti dovedena u pitanje?

djenka

pre 13 godina

Slasno! nema sta! ala nam je ocitao. "da li vi verujete svojim ocima ili meni?" dokazali ste da, ipak, ima zemlje Dembelije, a sada biste da nam personifikujete Petra Pana.

Bili the pljuc

pre 13 godina

Za neobaveštene - dobit Telekom Austrija za 2009 je bila 195 mil. eura, a našeg Telekoma 155. Sledeće godine završavamo sa otplatom Telekom Srpske tako da će dobit za 2013 biti veća za još nekih 90 milki. To mu dođe dobit oko 250 milki. Stvarno ne znam ko ovde treba koga da kupi. Da ima iole pameti trebali bi otkupiti udeo Grka.

deni

pre 13 godina

Ziveli tadic i Markovic,hahahahahaha,cuj njega on se bori protiv korupcije.Nema stranih investicija kako on navodi jer kritika na rad vlade odbija investitore,koja glupost,pa zar ti manekenu ne znas da su oni pametniji od vas,nisu oni kao ovaj narod koji se lako da osisati,pokazite ti i tvoji kompanjoni koliko ste sposobni da sa njima igrate.A omiljena pevacica,nagadjanje sa sudstvom kao na pijaci,kolubara i da ne nabrajam jer hocu i da spavam.Vasa sposobnost je to da ste na vlasti i tako mozete bez mnogo znanja i pameti da napunite dzepove,da nije toga mnogi od vas sa vasom sposobnoscu bi samo prezivljavali kao i narod.Nego hajde uozbilji se i pocni da apsis te oko sebe zar ne vidis da im je sve tesno.

TAGORA

pre 13 godina

Austrijanci, poslovično poznati po sklonostima da davanjem mita završavaju poslovi u državama Istočne Evrope i naročito Balakna, iz ovog "živog blata" zvanog Telekom su se izvukli džentlmenski, a Vi gospodine predsedniče ne možete da se "izvučete" tako lako - slabi su Vam aduti. Velika većina građana prepoznala je Vaše okruženje kao žarište korupcije u slučaju Telekom. No, ukoliko Vam je stalo da se iz svega izvučete, odgovorite sada na onih 20-tak pitanja koja su Vam postavljena od strane stručne javnosti, a tiču se prodaje Telekoma. Sada to možete učiniti bez štetnih posledica po prodaju Telekoma.

Marko

pre 13 godina

Pa taj Telekom nema ni 3g mrežu kako valja, a pojedinci ovde pričaju bajke.

Što se ne objavi koliko ima zaposlenih u Telekomu, a koliko u Telenoru i Vip-u, čisto da se uporedi efikasnost preduzeća.
Koliko Telekom ima zgrada u Beogradu, a koliko druga dva operatera.

Jagodica bobica

pre 13 godina

Skoro da je sva imovina koja je bila u vlasništvu države rasprodata.Planira da opljačka oko pola milijarde, a potom da ovu najprofitabilniju državnu kompaniju slobodnom pogodbom proda nemačkoj državnoj kompaniji!

Nadja

pre 13 godina

Kako da ne sa nepodnošljivom lakoćom potpisujete milionske naloge. Dobar deo novca odlazi i na finansiranje Demokratske stranke, koja je, poslujući preko svog pokrajinskog i opštinskih odbora, postala moćna kompanija i mašina za pravljenje para.

Petar

pre 13 godina

Predsednice,

preuzmite stvari u svoje ruke kad vec raspolazete takvim
mogucnostima da decidirano utvrdite da nema korupcije.
Sigurno onda mozete jednoznacno utvrditi i kad je ima.
Posla imate koliko god hocete.
Ako hocete?!?

Kokan87

pre 13 godina

Jeste, kad niste mogli da je uvalite nekome, sada mora da dozivi reformu... Ne znate sta cete sa sobom, zivo me sada interesuje kako cete da popunite rupe u budzetu...

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

"Vlada je zato odredila cenu od 1,4 milijarde evra, jer je samo s takvim iznosom moguće učiniti konkretan napredak u infrastrukturi, izgradnji puteva, modernizaciji železnice i dogradnji naših elektroenergetskih kapaciteta", istakao je Tadić.

P.S. Ha, ha, pa što u pregovorima niste rekli Austrijancima koliko vam para treba da završite posao, i da nam druga cifra ne odgovara ?
Trebali su pregovarači da izvade keca iz rukava, a to je: da će izbori biti uskoro, pa da će u tom smislu biti i troškova, a vi nemate para i za izbore i za puteve i stranačke promocije. Nema smisla da ostanete kratki za koju stotinu miliona evra.

Pera

pre 13 godina

Taj covek, Boris Tadic se pojavljuje svuda i o svakom potezu Vlade daje neki stav. Pa da li on zna svoja ovlascenja. Ko je njega ovlastio da kometarise kako se prodaje Telekom, sta ce biti sa viznim rezimom, otvaranje fabrika, njive, navodnjavanje. Ima li neko u ovoj drzavi da mu kaze - stani bre i procitaj Ustav Srbije i tvoja ovlasenja.

U Srbiji je - mrak i diktatura jednog coveka, a mi to cuthe trpimo.

Srbi sramota !

SOCIALIZAM

pre 13 godina

Predlazem povecanje plata za 50 % u telekomu zbog dusevnog bola i pretrpljenog straha od privatizacije odnosno od uvodjenja reda i discipline !

Pera

pre 13 godina

Taj covek, Boris Tadic se pojavljuje svuda i o svakom potezu Vlade daje neki stav. Pa da li on zna svoja ovlascenja. Ko je njega ovlastio da kometarise kako se prodaje Telekom, sta ce biti sa viznim rezimom, otvaranje fabrika, njive, navodnjavanje. Ima li neko u ovoj drzavi da mu kaze - stani bre i procitaj Ustav Srbije i tvoja ovlasenja.

U Srbiji je - mrak i diktatura jednog coveka, a mi to cuthe trpimo.

Srbi sramota !

Bili the pljuc

pre 13 godina

Za neobaveštene - dobit Telekom Austrija za 2009 je bila 195 mil. eura, a našeg Telekoma 155. Sledeće godine završavamo sa otplatom Telekom Srpske tako da će dobit za 2013 biti veća za još nekih 90 milki. To mu dođe dobit oko 250 milki. Stvarno ne znam ko ovde treba koga da kupi. Da ima iole pameti trebali bi otkupiti udeo Grka.

SOCIALIZAM

pre 13 godina

Predlazem povecanje plata za 50 % u telekomu zbog dusevnog bola i pretrpljenog straha od privatizacije odnosno od uvodjenja reda i discipline !

Nadja

pre 13 godina

Kako da ne sa nepodnošljivom lakoćom potpisujete milionske naloge. Dobar deo novca odlazi i na finansiranje Demokratske stranke, koja je, poslujući preko svog pokrajinskog i opštinskih odbora, postala moćna kompanija i mašina za pravljenje para.

Petar

pre 13 godina

Predsednice,

preuzmite stvari u svoje ruke kad vec raspolazete takvim
mogucnostima da decidirano utvrdite da nema korupcije.
Sigurno onda mozete jednoznacno utvrditi i kad je ima.
Posla imate koliko god hocete.
Ako hocete?!?

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

"Vlada je zato odredila cenu od 1,4 milijarde evra, jer je samo s takvim iznosom moguće učiniti konkretan napredak u infrastrukturi, izgradnji puteva, modernizaciji železnice i dogradnji naših elektroenergetskih kapaciteta", istakao je Tadić.

P.S. Ha, ha, pa što u pregovorima niste rekli Austrijancima koliko vam para treba da završite posao, i da nam druga cifra ne odgovara ?
Trebali su pregovarači da izvade keca iz rukava, a to je: da će izbori biti uskoro, pa da će u tom smislu biti i troškova, a vi nemate para i za izbore i za puteve i stranačke promocije. Nema smisla da ostanete kratki za koju stotinu miliona evra.

Jagodica bobica

pre 13 godina

Skoro da je sva imovina koja je bila u vlasništvu države rasprodata.Planira da opljačka oko pola milijarde, a potom da ovu najprofitabilniju državnu kompaniju slobodnom pogodbom proda nemačkoj državnoj kompaniji!

Kokan87

pre 13 godina

Jeste, kad niste mogli da je uvalite nekome, sada mora da dozivi reformu... Ne znate sta cete sa sobom, zivo me sada interesuje kako cete da popunite rupe u budzetu...

Marko

pre 13 godina

Pa taj Telekom nema ni 3g mrežu kako valja, a pojedinci ovde pričaju bajke.

Što se ne objavi koliko ima zaposlenih u Telekomu, a koliko u Telenoru i Vip-u, čisto da se uporedi efikasnost preduzeća.
Koliko Telekom ima zgrada u Beogradu, a koliko druga dva operatera.

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Sada će krenuti rezervni plan, izlazak na berzu, drakonski pad cena akcija i onda Martin Šlaf kupuje za mizerne pare.
Nisu odustali od provizije niti da se jeftino obogate.

Macedoroman

pre 13 godina

Da li Predsednik zna koliko su poreski obveznici Srbije platiti usluge privatizacionog savetnika i da li će neko da odgovara što se država još jednom obrukala?

bole lionac

pre 13 godina

"Vlada je zato odredila cenu od 1,4 milijarde evra, jer je samo s takvim iznosom moguće učiniti konkretan napredak" kaze Tadic.Ja bih pre rekao da je izracunala da joj toliko treba za predizbornu kampanju

madjar

pre 13 godina

Sada sledi uvodjenje tehnickih pregleda i registracija svake godine bicikala, rolsua. skejt bordova, klizaljki. Rupetine u budzetu treba popuniti. Dragutinovicka se samo nije setila a ja trazim autorska prava.

TAGORA

pre 13 godina

Austrijanci, poslovično poznati po sklonostima da davanjem mita završavaju poslovi u državama Istočne Evrope i naročito Balakna, iz ovog "živog blata" zvanog Telekom su se izvukli džentlmenski, a Vi gospodine predsedniče ne možete da se "izvučete" tako lako - slabi su Vam aduti. Velika većina građana prepoznala je Vaše okruženje kao žarište korupcije u slučaju Telekom. No, ukoliko Vam je stalo da se iz svega izvučete, odgovorite sada na onih 20-tak pitanja koja su Vam postavljena od strane stručne javnosti, a tiču se prodaje Telekoma. Sada to možete učiniti bez štetnih posledica po prodaju Telekoma.

VladaIM

pre 13 godina

U to je jako tesko poverovati zbog svih pomeranja rokova i minimalnih vrednosti...ali narod je pobedio na kraju i Telekom ostaje drzavna firma...

bulat92

pre 13 godina

Evo, konačno se javio i predsednik. Nije mogao da dođ do reči od rekonstruisanog premijera.
Predsednče, ako nema korupcije oko Tekekoma, to samo znači da
oni iz Austrije nisu na nju pristali.

Deda Milojko

pre 13 godina

Sad kada je prodaja Telekoma austrijancima neuspela, hoće li prodaja MAXI-ja belgijskom Delez-u biti dovedena u pitanje?

djenka

pre 13 godina

Slasno! nema sta! ala nam je ocitao. "da li vi verujete svojim ocima ili meni?" dokazali ste da, ipak, ima zemlje Dembelije, a sada biste da nam personifikujete Petra Pana.

predrag

pre 13 godina

potpuno odobravam ovo sto gos'n Predsednik govori, nema korupcije u Telekomu ali zato u Vladi Srbije ima i mita i korupcije...na sve strane!!!

Stevan

pre 13 godina

A kako bi bilo da predsednik ostavi sudovima da po krivicnoj prijavi SNS donese stav po tom pitanju. Ovakva izjava je najgrublji pritisak na sudstvo.

Siki

pre 13 godina

Ok, hajde da Boti verujemo na reč. Samo se nadam da zbog propalog dila nikome ovih dana na autoputu neće otpasti točak sa kola.

Neobavešten

pre 13 godina

@Bili the pljuc

Evo ja priznajem da sam glup i neobavešten za razliku od ostatka naše nacije, ali znam sledeće:

Država za 51% Telekoma traži 1,4 milijarde evra (onda ceo Telekom vredi 2,75 milijardi evra)! Ukoliko čista dobit posle otplate tog famoznog kredita i bude tih tvojih "250 miliki" dolazimo do toga da je P/E=11 (u prevodu: Investicija se uz takvu dobit isplati za 11 godina), ukoliko posmatraš trenutku dobit od 155 milki P/E je 17,7!

Uporedi ga samo sa trenutnim P/E na NIS-u koji je 5 (u prevodu: Rusi će ukoliko zadrže ovakvu dobit isplatti kupovinu NIS-a za 5 godina)! Stoga se pitam, ko je profitabilniji i šta je bolja investicija?! Jel smatraš da pametni i dalje treba da gazduju u državnim kompanijama? O ostalim pokazateljima tipa Prinos na kapital (ROE) i ostalo neću ni da polemišem a sve u cilju da se pametni manje zamore!

Preporuka za sve koji smatraju da država traži malo za Telekom: Izvolite pa kupujte akcije Telekoma kada izađu na berzu pošto tvrdite da on vredi barem tri puta više! Nemojte više da stojite u redovima i prodajete kao što se prodavali "bezvredan" NIS!

P.S.- pozdravljam svaki negativan komentar od pametnijeg dela nacije!

deni

pre 13 godina

Ziveli tadic i Markovic,hahahahahaha,cuj njega on se bori protiv korupcije.Nema stranih investicija kako on navodi jer kritika na rad vlade odbija investitore,koja glupost,pa zar ti manekenu ne znas da su oni pametniji od vas,nisu oni kao ovaj narod koji se lako da osisati,pokazite ti i tvoji kompanjoni koliko ste sposobni da sa njima igrate.A omiljena pevacica,nagadjanje sa sudstvom kao na pijaci,kolubara i da ne nabrajam jer hocu i da spavam.Vasa sposobnost je to da ste na vlasti i tako mozete bez mnogo znanja i pameti da napunite dzepove,da nije toga mnogi od vas sa vasom sposobnoscu bi samo prezivljavali kao i narod.Nego hajde uozbilji se i pocni da apsis te oko sebe zar ne vidis da im je sve tesno.

zizo

pre 13 godina

@Marko, 5. maj 2011 20:09
******
Vlasnistvo zgrada u srbiji si naveo za primer usluge?
3g je sasvim korektna kod sva tri operatera, nista extra i stanje privatizacijom se nebi promenilo.
To smo videli dolaskom telenora kad su preuzeli sistem karica, da nemaju jedinstven ziroracun uplate za svakog korisnika, nego po karicevom, svaki put u istoj poslovnici dobijes drgi kod visokih racuna preko 100 evra , pa moras da im nosis na uvid da oni to vide i da se natezes.
Na kraju pokusaju da te ubede da taj racun nisi platio.
U norveskoj i austriji tako nebi smeli da posluju,pa je dokaz da nista nije po njihovom standardu,vec po srpski.

pod lupom

pre 13 godina

@Neobavešten
Ja bi batko kupio odmah,telekomunikacije su sigurna investicija,ali plata mi je 210 evra,pa kazu da ni za stanbeni kredit nisam sposoban ,a kamoli da kupujem akcije.
Kad bi mogli na revers da mi daju kao bankarsku garanciju kao Kostic za secerane, pa posle zalozim hipoteku i tako otplatim dugove,pa jos zaviorim zastavu od 1700-te na ovamo zastave sa svim mogucim grbovima imperija koje su vladale na ovim prostorima, pa neko misli multi nacionalna kompanija,pa da vidis.
Od 80% akcija nek drzava promeni vlasnicku strukturu u ime zaposlenih 17%,a ostatak 63% gradjanima, pa sa svojim akcijama radi ko sta hoce, zeli i ume.
Sto se tice Naftne industrije,nadam se da si pratio kotiranje akcije INA izlaskom na berzu i tri godine nakon.
Upravo je ta racunica koja govori da netreba zuriti i netreba za teglu zimnice menjati.
Jedino sta jeste bilo glavno zadrzavanje austrijanaca na telekomu jeste VIP i spajanje, posto znaju puteve na osnovu HYPO banke,Vac-a i drugih mega giga projekata,kako se kod nas tumace zakoni a ne citaju, mislili su da spoje preko nekih rupa i korupcijom.
Ako se austrijancima isplati, veruj da bi se akcije gradjanima sa 80% veoma isplatilo.

Mihajlo Jovanovic

pre 13 godina

Mudro zbori predsednik.

Samo se pitam, koji će to Sud da prosuđuje o korupciji?
Onaj koji (po)miluje i uslišuje "pravdu za Uroša"?

hvala.

Duki

pre 13 godina

Ma da! Kako da ne, sve verujemo! Kakva korupcija u vlasti? Srećom, veliki doprinos u sprečavanju nezakonite prodaje Telekoma za male pare odigrala je javnost, a sigurno i strah od odgovornosti zbog podnetih krivičnih prijava. U svakom slučaju dobro je za sada. Sa njima se nikad ne zna. Bar do izbora, a posle ...lakše ćemo bez njih!

Duca

pre 13 godina

Ma kakvi! Nismo ni posumnjali na korupciju. Sve vam verujemo! Samo, lošu atmosferu, kao poruka svetu iz koga treba da dođu investicije, ne stvara kritika vlade, već sama vlada svojim postupcima i nesposobnošću.

Marko

pre 13 godina

Pa taj Telekom nema ni 3g mrežu kako valja, a pojedinci ovde pričaju bajke.

Što se ne objavi koliko ima zaposlenih u Telekomu, a koliko u Telenoru i Vip-u, čisto da se uporedi efikasnost preduzeća.
Koliko Telekom ima zgrada u Beogradu, a koliko druga dva operatera.

SOCIALIZAM

pre 13 godina

Predlazem povecanje plata za 50 % u telekomu zbog dusevnog bola i pretrpljenog straha od privatizacije odnosno od uvodjenja reda i discipline !

Bili the pljuc

pre 13 godina

Za neobaveštene - dobit Telekom Austrija za 2009 je bila 195 mil. eura, a našeg Telekoma 155. Sledeće godine završavamo sa otplatom Telekom Srpske tako da će dobit za 2013 biti veća za još nekih 90 milki. To mu dođe dobit oko 250 milki. Stvarno ne znam ko ovde treba koga da kupi. Da ima iole pameti trebali bi otkupiti udeo Grka.

Pera

pre 13 godina

Taj covek, Boris Tadic se pojavljuje svuda i o svakom potezu Vlade daje neki stav. Pa da li on zna svoja ovlascenja. Ko je njega ovlastio da kometarise kako se prodaje Telekom, sta ce biti sa viznim rezimom, otvaranje fabrika, njive, navodnjavanje. Ima li neko u ovoj drzavi da mu kaze - stani bre i procitaj Ustav Srbije i tvoja ovlasenja.

U Srbiji je - mrak i diktatura jednog coveka, a mi to cuthe trpimo.

Srbi sramota !

Kokan87

pre 13 godina

Jeste, kad niste mogli da je uvalite nekome, sada mora da dozivi reformu... Ne znate sta cete sa sobom, zivo me sada interesuje kako cete da popunite rupe u budzetu...

Neobavešten

pre 13 godina

@Bili the pljuc

Evo ja priznajem da sam glup i neobavešten za razliku od ostatka naše nacije, ali znam sledeće:

Država za 51% Telekoma traži 1,4 milijarde evra (onda ceo Telekom vredi 2,75 milijardi evra)! Ukoliko čista dobit posle otplate tog famoznog kredita i bude tih tvojih "250 miliki" dolazimo do toga da je P/E=11 (u prevodu: Investicija se uz takvu dobit isplati za 11 godina), ukoliko posmatraš trenutku dobit od 155 milki P/E je 17,7!

Uporedi ga samo sa trenutnim P/E na NIS-u koji je 5 (u prevodu: Rusi će ukoliko zadrže ovakvu dobit isplatti kupovinu NIS-a za 5 godina)! Stoga se pitam, ko je profitabilniji i šta je bolja investicija?! Jel smatraš da pametni i dalje treba da gazduju u državnim kompanijama? O ostalim pokazateljima tipa Prinos na kapital (ROE) i ostalo neću ni da polemišem a sve u cilju da se pametni manje zamore!

Preporuka za sve koji smatraju da država traži malo za Telekom: Izvolite pa kupujte akcije Telekoma kada izađu na berzu pošto tvrdite da on vredi barem tri puta više! Nemojte više da stojite u redovima i prodajete kao što se prodavali "bezvredan" NIS!

P.S.- pozdravljam svaki negativan komentar od pametnijeg dela nacije!

Jagodica bobica

pre 13 godina

Skoro da je sva imovina koja je bila u vlasništvu države rasprodata.Planira da opljačka oko pola milijarde, a potom da ovu najprofitabilniju državnu kompaniju slobodnom pogodbom proda nemačkoj državnoj kompaniji!

Nadja

pre 13 godina

Kako da ne sa nepodnošljivom lakoćom potpisujete milionske naloge. Dobar deo novca odlazi i na finansiranje Demokratske stranke, koja je, poslujući preko svog pokrajinskog i opštinskih odbora, postala moćna kompanija i mašina za pravljenje para.

madjar

pre 13 godina

Sada sledi uvodjenje tehnickih pregleda i registracija svake godine bicikala, rolsua. skejt bordova, klizaljki. Rupetine u budzetu treba popuniti. Dragutinovicka se samo nije setila a ja trazim autorska prava.

pod lupom

pre 13 godina

@Neobavešten
Ja bi batko kupio odmah,telekomunikacije su sigurna investicija,ali plata mi je 210 evra,pa kazu da ni za stanbeni kredit nisam sposoban ,a kamoli da kupujem akcije.
Kad bi mogli na revers da mi daju kao bankarsku garanciju kao Kostic za secerane, pa posle zalozim hipoteku i tako otplatim dugove,pa jos zaviorim zastavu od 1700-te na ovamo zastave sa svim mogucim grbovima imperija koje su vladale na ovim prostorima, pa neko misli multi nacionalna kompanija,pa da vidis.
Od 80% akcija nek drzava promeni vlasnicku strukturu u ime zaposlenih 17%,a ostatak 63% gradjanima, pa sa svojim akcijama radi ko sta hoce, zeli i ume.
Sto se tice Naftne industrije,nadam se da si pratio kotiranje akcije INA izlaskom na berzu i tri godine nakon.
Upravo je ta racunica koja govori da netreba zuriti i netreba za teglu zimnice menjati.
Jedino sta jeste bilo glavno zadrzavanje austrijanaca na telekomu jeste VIP i spajanje, posto znaju puteve na osnovu HYPO banke,Vac-a i drugih mega giga projekata,kako se kod nas tumace zakoni a ne citaju, mislili su da spoje preko nekih rupa i korupcijom.
Ako se austrijancima isplati, veruj da bi se akcije gradjanima sa 80% veoma isplatilo.

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

"Vlada je zato odredila cenu od 1,4 milijarde evra, jer je samo s takvim iznosom moguće učiniti konkretan napredak u infrastrukturi, izgradnji puteva, modernizaciji železnice i dogradnji naših elektroenergetskih kapaciteta", istakao je Tadić.

P.S. Ha, ha, pa što u pregovorima niste rekli Austrijancima koliko vam para treba da završite posao, i da nam druga cifra ne odgovara ?
Trebali su pregovarači da izvade keca iz rukava, a to je: da će izbori biti uskoro, pa da će u tom smislu biti i troškova, a vi nemate para i za izbore i za puteve i stranačke promocije. Nema smisla da ostanete kratki za koju stotinu miliona evra.

Petar

pre 13 godina

Predsednice,

preuzmite stvari u svoje ruke kad vec raspolazete takvim
mogucnostima da decidirano utvrdite da nema korupcije.
Sigurno onda mozete jednoznacno utvrditi i kad je ima.
Posla imate koliko god hocete.
Ako hocete?!?

deni

pre 13 godina

Ziveli tadic i Markovic,hahahahahaha,cuj njega on se bori protiv korupcije.Nema stranih investicija kako on navodi jer kritika na rad vlade odbija investitore,koja glupost,pa zar ti manekenu ne znas da su oni pametniji od vas,nisu oni kao ovaj narod koji se lako da osisati,pokazite ti i tvoji kompanjoni koliko ste sposobni da sa njima igrate.A omiljena pevacica,nagadjanje sa sudstvom kao na pijaci,kolubara i da ne nabrajam jer hocu i da spavam.Vasa sposobnost je to da ste na vlasti i tako mozete bez mnogo znanja i pameti da napunite dzepove,da nije toga mnogi od vas sa vasom sposobnoscu bi samo prezivljavali kao i narod.Nego hajde uozbilji se i pocni da apsis te oko sebe zar ne vidis da im je sve tesno.

Deda Milojko

pre 13 godina

Sad kada je prodaja Telekoma austrijancima neuspela, hoće li prodaja MAXI-ja belgijskom Delez-u biti dovedena u pitanje?

djenka

pre 13 godina

Slasno! nema sta! ala nam je ocitao. "da li vi verujete svojim ocima ili meni?" dokazali ste da, ipak, ima zemlje Dembelije, a sada biste da nam personifikujete Petra Pana.

TAGORA

pre 13 godina

Austrijanci, poslovično poznati po sklonostima da davanjem mita završavaju poslovi u državama Istočne Evrope i naročito Balakna, iz ovog "živog blata" zvanog Telekom su se izvukli džentlmenski, a Vi gospodine predsedniče ne možete da se "izvučete" tako lako - slabi su Vam aduti. Velika većina građana prepoznala je Vaše okruženje kao žarište korupcije u slučaju Telekom. No, ukoliko Vam je stalo da se iz svega izvučete, odgovorite sada na onih 20-tak pitanja koja su Vam postavljena od strane stručne javnosti, a tiču se prodaje Telekoma. Sada to možete učiniti bez štetnih posledica po prodaju Telekoma.

predrag

pre 13 godina

potpuno odobravam ovo sto gos'n Predsednik govori, nema korupcije u Telekomu ali zato u Vladi Srbije ima i mita i korupcije...na sve strane!!!

bole lionac

pre 13 godina

"Vlada je zato odredila cenu od 1,4 milijarde evra, jer je samo s takvim iznosom moguće učiniti konkretan napredak" kaze Tadic.Ja bih pre rekao da je izracunala da joj toliko treba za predizbornu kampanju

Stevan

pre 13 godina

A kako bi bilo da predsednik ostavi sudovima da po krivicnoj prijavi SNS donese stav po tom pitanju. Ovakva izjava je najgrublji pritisak na sudstvo.

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Sada će krenuti rezervni plan, izlazak na berzu, drakonski pad cena akcija i onda Martin Šlaf kupuje za mizerne pare.
Nisu odustali od provizije niti da se jeftino obogate.

zizo

pre 13 godina

@Marko, 5. maj 2011 20:09
******
Vlasnistvo zgrada u srbiji si naveo za primer usluge?
3g je sasvim korektna kod sva tri operatera, nista extra i stanje privatizacijom se nebi promenilo.
To smo videli dolaskom telenora kad su preuzeli sistem karica, da nemaju jedinstven ziroracun uplate za svakog korisnika, nego po karicevom, svaki put u istoj poslovnici dobijes drgi kod visokih racuna preko 100 evra , pa moras da im nosis na uvid da oni to vide i da se natezes.
Na kraju pokusaju da te ubede da taj racun nisi platio.
U norveskoj i austriji tako nebi smeli da posluju,pa je dokaz da nista nije po njihovom standardu,vec po srpski.

VladaIM

pre 13 godina

U to je jako tesko poverovati zbog svih pomeranja rokova i minimalnih vrednosti...ali narod je pobedio na kraju i Telekom ostaje drzavna firma...

Macedoroman

pre 13 godina

Da li Predsednik zna koliko su poreski obveznici Srbije platiti usluge privatizacionog savetnika i da li će neko da odgovara što se država još jednom obrukala?

Siki

pre 13 godina

Ok, hajde da Boti verujemo na reč. Samo se nadam da zbog propalog dila nikome ovih dana na autoputu neće otpasti točak sa kola.

bulat92

pre 13 godina

Evo, konačno se javio i predsednik. Nije mogao da dođ do reči od rekonstruisanog premijera.
Predsednče, ako nema korupcije oko Tekekoma, to samo znači da
oni iz Austrije nisu na nju pristali.

Mihajlo Jovanovic

pre 13 godina

Mudro zbori predsednik.

Samo se pitam, koji će to Sud da prosuđuje o korupciji?
Onaj koji (po)miluje i uslišuje "pravdu za Uroša"?

hvala.

Duki

pre 13 godina

Ma da! Kako da ne, sve verujemo! Kakva korupcija u vlasti? Srećom, veliki doprinos u sprečavanju nezakonite prodaje Telekoma za male pare odigrala je javnost, a sigurno i strah od odgovornosti zbog podnetih krivičnih prijava. U svakom slučaju dobro je za sada. Sa njima se nikad ne zna. Bar do izbora, a posle ...lakše ćemo bez njih!

Duca

pre 13 godina

Ma kakvi! Nismo ni posumnjali na korupciju. Sve vam verujemo! Samo, lošu atmosferu, kao poruka svetu iz koga treba da dođu investicije, ne stvara kritika vlade, već sama vlada svojim postupcima i nesposobnošću.