Austrijancima Telekom, Nemcima Vip?

Telekom Austrija u pregovorima za kupovinu Telekoma Srbija pokušava da izdejstvuje novo, dosta komplikovanije rešenje.

Srbija

Izvor: Beta, Blic

Četvrtak, 21.04.2011.

00:01

Default images

Telekom Austrija spreman da plati Srbiji 31 odsto, a da za 20 odsto OTE-ovih akcija da VIP.

Prema nezvaničnim saznanjima Blica, ideja je da Telekom Austrija kupi od Vlade Srbije 31 odsto akcija, dok bi za 20 odsto akcija koje drži OTE bila napravljena razmena - Dojče telekom (vlasnik OTE-a) prepustio bi te akcije austrijskom operateru, ali bi u zamenu za njih preuzeo VIP mobile.

Naš sagovornik iz Vlade Srbije tvrdi da bi to bila “win-win” kombinacija, dakle dobitna za sve - država bi za svojih 31 odsto dobila traženih 840 miliona evra, Telekom Austrija bi preuzeo 51 odsto kompanije bez dodatnih naprezanja da dostigne sumu od 1,4 milijarde evra, a Dojče telekom bi konačno ušao na tržište Srbije preko VIP-a.

Dodatni rokovi traženi su zbog stava EU da nije prihvatljivo da Telekom Austrija drži 70 odsto tržišta.

U sredu o prodaji Telekoma Srbija

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović odredila je sredu, 27. april kao dan za odgovaranje na poslanička pitanja u vezi sa prodajom Telekoma Srbija, saopšteno je iz republičkog parlamenta

U saopštenju se navodi da je poslanička grupa Demokratska stranka Srbije predložila da predstavnici Vlade odgovaraju na temu "Prodaja Telekoma Srbije - motivi i posledice"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: