Država uvodi “porez na ružnoću”

Državni sekretar Ministarstva ekonomije Goran Petković kaže da će vlada uskoro doneti uredbu koja će propisivati kazne za vlasnike hotela koji ruže okolinu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2011.

13:57

Default images

"Cilj uredbe popularno nazvane 'kazna za ružnoću', jeste da se primarne lokacije koje su najvažnije za razvoj turizma stave u funkciju", kazao je Petković i dodao da će lokalni organi predložiti koji će objekti biti obuhvaćeni tom uredbom.

On je dodao da uredba neće obuhvatiti veliki broj objekata u Srbiji i da će se za primarne lokacije proglasiti one koje su na obali reke ili u centru grada, a godinama su zatvoreni. Prema njegovim rečima, procenjuje se da će budžet na osnovu naplate "poreza na ružnoću" godišnje imati prihod od oko dva miliona evra.

"Ideja je, međutim, da se nikada ne naplati tih dva miliona evra nego da vlasnici što pre investiraju u te objekte ili da ih prepuste nekom drugom", kazao je on.

Petković je kazao da zato očekuje da će biti mnogo veći indirektni finansijski efekti nove vladine uredbe.

"Mnogo je važnije otvoriti nova radna mesta i dobiti kvalitetniji hotelski smeštaj", rekao je Petković i precizirao da će se uredba odnositi samo na hotele, a ne i na druge poslovne i privatne objekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: