Veće cene vode u kolaps Srbije

Savez samostalnih sindikata Srbije zatražio je od Vlade Srbije da hitno preispita sva povećanja cena u ovoj godini i spreči sva najavljena poskupljenja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

16:01

Default images

U suprotnom, Srbiju očekuje kolaps i opšti bunt naroda, saopštio je taj sindikat.

Za poslednja poskupljenja, kojima se dalje urušava težak materijalni i socijalni položaj radnika, nema ekonomskog opravdanja, već se prvenstveno želi nadomestiti sve slabosti u poslovanju i negativni efekti prebaciti na građane, ocenjuje taj sindikat.

Dok uporno odbija opravdane zahteve granskih sindikata za povećanjem zarada, pravdajuči to strahom od rasta inflacije, Vlada istovremeno dopušta i povećanje cena koje direktno doprinose njenom rastu.

Sindikat je, u otvorenom pismu premijeru i javnosti, upućenom pre mesec dana, upozoravao na takve posledice koje mogu biti pogubne za zaposlene, ali je reakcija vlasti izostala.

Predstavnici samsostalnih sindikata Srbije, poručili su da je ovo poslednji apel državi da ozbiljno shvati socijalni položaj u kome se nalaze građani, u suprotnom zaključuju da će se na sledećim izborima najbolje videti posledice i reakcije nezadovoljnih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: