Galenika: Fabrika lekova u Rusiji

Direktor Galenike Nenad Ognjanović i gubernator Kaluške oblasti Anatolij Artamonov potpisali su sporazum o izgradnji fabrike gotovih lekova u gradu Obninsk.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 12.02.2011.

13:23

Default images

"U projekat izgradnje biće uloženo ukupno 28 miliona evra", izjavili su predstavnici oblasne administracije.

Oni naglašavaju da će fabrika, koja treba da bude gotova za 18 meseci, obezbediti 200 radnih mesta.

Artamonov je izrazio uverenje da će projekt biti uspešno završen i da će "dati veliki doprinos razvoju farmaceutskog klastera u regiji". U Obninsku je već realizovan veliki investicioni projekat u tom sektoru drugog farmaceutskog koncerna u Srbiji, Hemofarma.

Sem Hemofarmove fabrike, u Obninsku je prisutno više profitnih inovativnih kompanija, među kojima su Mir-Farm i Medbiofarm, čija je delatnost usmerena na usavršavanje i proizvodnju biološki aktivnih komponenti, farmaceutskih supstanci i gotovih formi lekova.

Farmaceutski klaster će u perspektivi obezbediti Kaluškoj oblasti više od hiljadu novih kvalifikovanih i dobro plaćenih radnih mesta. Već ove godine u Kalugi je planirano otvaranje specijalnog centra za pripremu farmaceutskih stručnjaka, koje će obučavati predavači pripremljeni u vodećim ruskim i svetskim centrima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

23 h

Podeli: