Pare od Telekoma za dugove i kamate

Deo prihoda od prodaje Telekoma Srbije će iskorisitit kako bi se smanjili rashodi države po osnovu kamata, kaže Bogdan Lisovolik, predstavnik MMF-a u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

00:07

Default images

On navodi da je postignut dogovor o nekoliko mera za povećanje prihoda u državnoj kasi.

"Konkretno, dividenda od Telekoma za 2010. godinu takođe će biti na raspolaganju vladi, uprkos tome što se prodaja kompanije očekuje u 2011. godini. Biće i malih povećanja nekih poreza, uključujući i dodatne akcize na cigarete", navodi Lisovolik..

Lisovolik napominje i da će plate i penzije biti u januaru odmrznute, ali samo onoliko koliko to prihodi u budžetu budu dozvoljavali.

"Sa druge strane, postojaće čvrsta ograničenja diskrecione potrošnje ministarstava kao što su nabavke robe i usluga i programi kreditne podrške privredi i stanovništvu, dok će izdaci za subvencije biti nominalno zamrznuti na ovogodišnjem nivou", kaže on.

Lisovolik ističe da produžetak pregovora za tri nedelje ne treba nikoga da iznenađuje, jer „u svakoj koalicionoj vladi razgovori o budžetu podrazumevaju i neka komplikovana prilagođavanja”. Ovoga puta, pregovarači su tražili najbezbolniji način da se minus u državnoj kasi za sledeću godinu ograniči na 140 milijardi dinara, odnosno 4,1 odsto.

Kompletan intervju možete pročitati ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

23 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: