Taksi od Aerodroma do 7.000 dinara

Putnici sa aerodroma "Nikola Tesla" ubuduće će taksi prevoz plaćati po fiksnoj tarifi koja, zavisno od zone, iznosi od 1.500 do 7.000 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.11.2010.

00:11

Default images

Teritorija Beograda, kada je reč o ovom vidu javnog saobraćaja, biće podeljena na pet zona. Sistem će zaživeti za nekoliko dana, kada bude instalirana neophodna softverska oprema.

Nakon iskrcavanja iz aviona najjeftinije će taksi, po ceni od 1.500 dinara, plaćati sugrađani, ili njihovi gosti, koji žive nedaleko od aerodroma - u Zemunu, Novom Beogradu, Surčinu i Dobanovcima.

Do centralnih delova prestonice, kao i opština iz užeg gradskog jezgra tarifa iznosi 2.000 dinara. U trećoj zoni taksi će se plaćati fiksnih 3.000 dinara, u četvrtoj će morati da se izdvoji 4.500, dok će do najudaljenijih mesta Beograda, oko 80 kilometara od aerodroma, sugrađani morati da izbroje 7.000 dinara. "Do novog sistema naplate taksi prevoza od aerodroma ostalo je svega nekoliko dana, pošto moramo da nabavimo još neophodnu opremu, kako bismo mogli da počnemo da radimo", kaže Dejan Mali, član Gradskog veća.

On dodaje da će se "uvođenjem fiksne cene taksi prevoza rešiti višegodišnji problem znatno više naplate pojedinih taksista, zbog čega su Direkciji za javni prevoz često stizale pritužbe. Zato smo se odlučili da i u Beogradu zaživi sistem fiksne naplate, koji postoji u skoro svim evropskim gradovima".

Prema rečima Mihaila Čubranovića, iz taksi sindikata Nezavisnost, koji su se protivili uvođenju fiksne cene, neophodno je da se napravi zakonski ambijent u kome će ovaj sistem moći da funkcioniše.

"Sam predlog je konstruktivan, pre svega zbog eliminacije pojedinih vozača koji su prevoz naplaćivali znatno više, međutim jedan od članova zakona ističu da je teksimetar neprikosnoven merač, koji uvek mora biti uključen", naglašava Čubranović.

On kaže da "gradski čelnici uveravaju da lokalne samouprave mogu bliže da uređuju taksi delatnost, što istina i stoji u jednom članu. Ipak, mislim da je zakonski ambijent neophodno prilagoditi novom sistemu naplate prevoza od aerodroma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ko je u Rusiji ostao, sad trlja ruke

Evropske banke koje još uvek posluju u Rusiji su prošle godine uplatile 800 miliona evra poreza u tamošnji budžet, što je četiri puta više nego pre rata u Ukrajini.

20:35

30.4.2024.

1 d

Podeli: