Investicije u Kolubaru 80 mil. evra

Direktor Rudarskog basena Kolubara Nebojša Ćeran kaže da će ukupne investicije u taj ugljenokop u ovoj godini premašiti 80 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.10.2010.

12:06

Default images

To je znatno više nego svih prethodnih godina, rekao je on i dodao da je 80 odsto od tog novca uloženo u eksproprijaciju zemljšta za proširenje kopova uglja.

"Ove godine planirana proizvodnja uglja biće premašena za pet odsto i iznosiće oko 30 miliona tona", kazao je Ćeran.

Ćeran je najavio je da će u 2011. godini u to preduzeće, koje posluje u okviru Elektroprivrede Srbije, biti uloženo 130 miliona evra, ali nije precizirao u koje projekte.

Ministar energetike i rudarstva Srbije Petar Škundrić kazao je da se iz uglja u Kolubari proizvodi 50 odsto struje u Srbiji, odnosno 17 od 18 milijardi kilovat sati električne energije godišnje. "Vlada Srbije radi na tome da se u Kolubaru investira oko 100 miliona evra", kazao je Škundrić.

Škundrić je dodao da se u RB Kolubara godišnje proizvede 30 miliona tona uglja, što omogućuje stabilnu elektroenergetsku situaciju i normalan život i rad građana i privrede u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: