Bg voz ipak besplatan

Vošnja BG vozom na liniji Novi Beograd - Pančevački most i dalje će biti besplatna, iako je najavljeno da će građani od danas morati da plaćaju za ovaj prevoz.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.10.2010.

10:56

Default images

Mesec posle pokretanja ove linije, dnevno kroz vagone gradskog voza prođe oko 4.000 građana, a u Direkciji za javni prevoz kažu da su zadovoljni brojem putnika.

Vreme linije BG voza je od 5.25 do 23 časa, sa intervalom od 15 minuta od šest do devet časova i od 14.00 do 17.00, a 30 minuta van špica.

Tokom novembra i decembra Železnice Srbije će popraviti deo pruge prema Batajnici na kojem trenutno vozovi ne mogu da se kreću brže od 20 kilometara na čas.

"Posle toga ćemo produžiti liniju do ovog naselja, i time će biti završena prva faza uvođenja gradske železnice ", kažu iz Direkcije za javni prevoz

"Druga faza odnosi se na produženje trase do Rakovice i Resnika, a treća - do Mladenovca. Prema dogovoru sa Železnicama, prevoz Bg vozom će do daljeg biti besplatan".

Iako vagoni i dalje nisu popunjeni, sve je više putnika koji koriste novi gradski prevoz. Vozovi su čisti i uredni, iako su pojedina sedišta već išarana flomasterima. Red vožnje poštuje se u minut, a kapacitet kompozicije je 670 putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: