Bez dogovora o novoj ceni mleka

Predstavnici proizvođača i preradjivača mleka nisu se dogovorili o visini osnovne cene tog proizvoda, niti su mogli da obećaju da neće biti poskupljenja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2010.

17:50

Default images

Oni su se, međutim, kako su istakli, usaglasili o budućem nastupu prema državi i trgovcima, radi normalizovanja stanja na tom tržištu.

Postavili smo konačno stvari na prave noge, a to znači da su proizvođači mleka osnova koju svi ostali treba da podržavaju, kako bi se uspostavilo normalno stanje na tržištu, kaže predstavnik proizvođača Uroš Šećerov.

Šećerov je istakao da povećanjem osnovne cene mleka za 2,5 dinara po litru, nisu zadovoljni ni proizvođači, ni prerađivači. On je naglasio da je to malo povećanje cene, od oko deset procenata, koje su prerađivači sami ponudili posle jedinstvenog zahteva proizvođača mleka.

U predstojećem periodu uslediće pregovori sa predstavnicima države i sa trgovačkim lancima, kako bi se u Srbiji konačno uspostavio red na tržištu mleka, od proizvodnje do potrošnje te namirnice, rekao je Šećerov.

Konzorcijum proizvođača, kako je predočeno, mlekarama u Srbiji isporučuje 400.000 litara mleka dnevno, što je skoro 50 odsto od ukupnih isporučenih količina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: