Jagma za letovanjem u inostranstvu

Ni pad kupovne moći,ni kriza i štrajkovi u nekim turističkim zemljama nisu smanjili interesovanje građana Srbije za letovanje u inostranstvu,kažu u agencijama.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.06.2010.

11:20

Default images

U Džoli tursu kažu da interesovanje nije nešto značajno smanjeno, ali ni povećano, u odnosu na prošlu godinu.

"Za sada smo na istom nivou kao i 2009. godine, koja je bila na malo nižem nivou od prethodne godine, tako da se nismo još vratili na tu 2008.", rekao je Đorđe Šibalić iz Džoli tursa.

Prema njegovim rečima, ljudi se izuzetno interesuju za Grčku, koja se dobro bukira još od Sajma turizma, a na pad tražnje nisu uticali problemi sa protestima u toj zemlji, izazvani krizom.

"Protesti se najviše događaju u Atini, ili Solunu eventualno, a to nema mnogo veze sa najvećim brojem destinacija koje mi radimo. To su pre svega ostrva, koja su čarter letovima povezana direktno"., objašnjava Šibalić.

On kaže da što se tiče čarter linija za Grčku, sve je u redu, a kod autobuskog prevoza glavna destinacija je Halkidiki za naše turiste, tako da tu ni nema problema vezanih za štrajkove u lukama. Problem su aranžmani za Tasos i Krf gde mora da se ide brodom i tu može da nastane problem, ali mi ih nismo imali do sada.

Prema njegovim rečima, Grčka je definitivno `broj jedan` destinacija i dalje, a zatim slede Egipat, Turska i Tunis koje su popularne kao i prošle godine, jer imaju jako dobre usluge, vezane za porodice, gde daju dosta gratis usluga za prvo i drugo dete, negde čak drugo dete do 15 godina starosti ima potpuno besplatan smeštaj.

Što se tiče Evrope, posle ukidanja viza naglo je poraslo interesovanje za Majorku i uopšte Španiju, rekao je Šibalić.
Predstavnik "Argus tursa" Alelksandar Vučković kaže da je i u toj agenciji, što se tiče stranih destinacija, Grčka definitvno na prvom mestu, kao i ranijih godina.

Odmah iza Grčke dolazi Egipat, pa i Turska, ali i za Španiju i Italiju, kao "nove" destinacije i te kako postoji interesovanje.

Milica Žarković iz "Kontikija" je naglasila da podaci te agencije govore da se broj uplata za letovanje povećao za 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine i dodala da veći deo sezone tek predstoji, kada će biti poznato i ukupno stanje o interesovanju turista za letovanja.

Prema njenim rečima ekonomska kriza nije uticala na broj rezervacija za putovanja u inostrane zemlje, a najveće interesovanje vlada za Grčku, Tursku, Tunis, Egipat, Španiju, Italiju, Crnu Goru, Hrvatsku i Bugarsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: