Krediti za preduzeća na Kosovu

Vlada Srbije je donela odluku o izdvajanju 80 miliona dinara pravnim licima sa područja Kosova i Metohije.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 13.03.2008.

19:04

Default images

Ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo izjavio je da se radi o pojedinačnim kreditima od 500 hiljada do dva miliona dinara za pravna lica, a za zanatske radnje biće izdvojeno oko 1,2 miliona dinara.

Vlada Srbije je na sednici usvojila informaciju o programu o rasporedu i korišćenju sredstava namenjenih za "start-ap" kredite za početnike preko Fonda za razvoj na području Kosovo i Metohija.

Bubalo je rekao da je ta odluka u skladu sa Akcionim planom za Kosovo i Metohiju, kojim je predviđeno da se ove godine izdvoji oko dve milijarde dinara za realizaciju programa pomoći preduzećima u pokrajini, na područjima sa većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom.

Vlada je donela i Uredbu o uslovima i načinima korišćenja podsticajnih sredstava za podršku i nabavku osnovnog stada u stočarstvu, kojom je predviđena pomoć vlasnicima grla od 350 hiljada dinara po jednom poljoprivrednom gazdinstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: