Si&Si: Veća afera iza preuzimanja

Grupa Si&Si tvrdi da je u preuzimanju „Voda vode“ učestvovao i jedan visoki funkcioner, ali ne otkrivajući o kome je reč.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.10.2007.

13:21

Default images

"Iza svega se krije još veća afera o kojoj će već u narednoj nedelji govoriti naši advokati. Javnost će biti u prilici da shvati smisao paklenog plana u kome je učestvovao, tada kao Divčev zastupnik, i jedan danas visoki funkcioner", navedeno je u saopštenju Si&Si grupe.

"Pomenuti (neimenovani) funkcioner kreator je spornog Ugovora u kome se paralelno dešava situacija u kojoj Divac postaje 100 odsto vlasnik 'Voda vode', ali da istovremeno i Vojin Đorđević dokapitalizacijom vrati 70 odsto tog vlasništva", kaže se u saopštenju.

U toj kompaniji tvrde da su Divčevi zastupnici "obmanuli državne institucije, prikazujući samo jedan od niza pravnih dokumenata koji čine celinu Ugovora" i objašnjavaju hronologiju svih događanja.

Kako je navedeno, Divac je u jesen 2006. izrazio želju da, stupajući u poslovne odnose sa Si&Si grupom, zajedno sa Vojinom Đorđevićem, učestvuje u daljem razvoju preduzeća "Gorki list" i "Voda voda".

"Posle niza pregovora, 28. februara ove godine u jedan sat posle ponoći, uz prisustvo predstavnika suda koje su i u to doba noći omogućili zastupnici Divca iz 'Ces Mekona', od kojih je jedan Nikezić, a drugi danas visoki funkcioner u Srbiji, potpisuje se Ugovor koji se sastoji od niza pravnih koraka i dokumenata", tvrdi se u saopštenju.
Tvrdi se i da je Ugovorom predviđeno da se tek u trenutku kada Divac isplati 100 odsto sume, predviđene Ugovorom, i obezbedi kreditna sredstva, stiču uslovi za izmenu Akta o osnivanju, posle čega je tek bio moguć njegov upis kod Agencije za privredne registre kao vlasnka udela od 30 odsto, a ne 100 odsto kako je to trenutno prema stanju zabeleženom u Agenciji.

Si&Si tvrdi da je Divac isplatio svega 65 odsto svojih obaveza i da još nije obezbedio "ni dinar kreditnih sredstava", predviđenih Ugovorom. Đorđević je, sa svoje strane, ispunio sve obaveze, uključujući i to da je prihvatio da Divčev zastupnik Zoran Nikezić postane direktor oba preduzeća i "Gorkog lista" i "Voda voda".

Nikezić je, kako navodi ta kompanija, u međuvremenu tu poziciju koristio i za razne manipulacije, za sprečavanje revizora Si&Si Grupe da imaju uvid u poslovanje, kao i za urušavanje vrednosti oba preduzeća.

Ova kompanija i ovom prilikom tvrdi da je imala iskrenu želju da sarađuje s Divcem i da je u partnerski odnos sa njim ušla na njegovu inicijativu. Započinjući ovaj poslovni aranžman, ta grupa je prekinula druge poslovne dogovore koje je do tog trenutka vodila, a kojima je cilj bio potpuna konsolidacija te firme i dalji uspešan razvoj svih preduzeća, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

20 h

Podeli: