Počela gradnja Univerzitetskog sela

Konzorcijum Delta M grupe i Hipo grupe počeo je izgradnju Univerzitetskog naselja na Novom Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.08.2007.

15:42

Default images

Dragan Buđevac, direktor Delta investa, preduzeća koje je nosilac izgradnje, kazao je da će kompletan stambeno-poslovni kompleks od 260 hiljada kvadratnih metara, čija je vrednost oko 130 miliona evra biti završen u maju 2009. godine, kako je planom i predviđeno.

U novobeogradskom bloku 67 gradi se 16 objekata - dva poslovna i 14 stambenih sa ukupno 1.800 stanova, koji će biti dati na korišćenje gradu za vreme Univerzijade 2009. za smeštaj sportista, posle čega će biti prodati na tržištu. Prvi objekat će biti završen u maju iduće godine, da bi ostali u narednih godinu dana bili završeni u etapama.

Buđevac je najavio da će prodaja stanova najverovatnije početi ove jeseni, ali nije znao da kaže po kojoj ceni.

Izgradnja je poverena beogradskim firmama Deneza, Montera, Kocić, Eksing, Gradina, "Ratko Mitrović", paraćinskom Gradingu i preduzeću Integral iz Banja Luke, kazao je Budjevac i objasnio da su uslovi i rokovi za ta preduzeća veoma stroga i da Delta invest ima u rezervi šest preduzeća koja mogu da preuzmu radove, ukoliko bude kašnjenja.

"Delta invest je radio 450 objekata i svi su završeni na vreme i ne očekujem ni da u ovom slučcaju bude kašnjenja", kazao je Buđevac.

Delta M grupa i Hipo grupa potpisali su u junu ugovor o osnivanju novog konzorcijuma za izgradnju Univerzitetskog naselja u Beogradu, koji predviđa njihovo ravnopravno učešće u investiranju projekta.

Delta M je godinu dana pre toga kao manjinski partner ušla sa austrijskom firmom CEE Investments u konzorcijum za izgradnju Univerzitetskog naselja, ali se posle nekoliko meseci povukla zato što se posao nije odvijao željenom dinamikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: