Karlsberg otvorio novu liniju

Kompanija Karlsberg Srbija je uvela početkom maja na srpsko tržište sistem za točeno pivo DraftMaster.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2007.

15:47

Default images

Ovaj sistem se sastoji u zameni metalnih buradi za točeno pivo – plastičnim burićima i omogućava da se u potpunosti očuva jedinstveni ukus točenog piva na putu od pivare do potrošača.

“DraftMaster će se koristiti za sva piva iz portfolia kompanije - Lav, Tuborg, Karlsberg i Holsten pivo“, rekao je ovim povodom Isak Šeps, generalni direktor za Karlsberg Jugoistočna Evropa.

Pošto su burići napravljeni od plastike i mogu se reciklirati, kompanija je obavestila svoje potrošače da će sakupljati prazne buriće radi reciklaže. Prednost sistema je i u tome da kiseonik ne dolazi u kontakt sa pivom, pa ovakva zaštita održava pivo svežim četiri do pet puta duže od dosadašnjeg vremena, održava stabilnost i ukus pene na pivu, i što je veoma važno, njegovu temperaturu.

Kapacitet potpuno automatizovane linije, koja u postupku punjenja koristi i robota, iznosi 150 burića za jedan sat, a tim novim tehnološkim patentom je već snabdeveno oko dve hiljade ugostiteljskih objekata u Srbiji.

Karlsberg je među najvećim stranim investitorima u srpsku privredu, a u prethodne tri godine ulaganja kompanije su premašila 105 miliona evra. Danska kompanija Karlsberg je 2003. postala većinski vlasnik tadašnje Pivare Čelarevo sa 99,96 odsto vlasništva, a od novembra 2005.godine ona posluje pod nazivom Karlsberg Srbija i zauzima drugo mesto na tržištu piva u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: