Uskoro Citadel penzijski fond

Finansijska kompanija Citadel će do kraja ovog meseca osnovati Citadel dobrovoljni penzijski fond.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2007.

15:55

Default images

U Citadelu kažu da će to biti prvi fond na srpskom tržištu sa celokupnim domaćim privatnim kapitalom. Kompanija je pre nekoliko sedmica predala Narodnoj banci Srbije dokumentaciju za osnivanje istoimenog fonda i društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom.

U Citadelu navode i da će u "vrlo kratkom roku" uputiti Komisiji za hartije od vrednosti zahtev i dokumentaciju za osnivanje investicionog fonda.

Citadel dobrovoljni penzijski fond u osnivanju je nabavio, kako su istakli, softverski sistem za upravljanje poslovnim procesima u investicionom bankarstvu Invest 2, koji će omogućiti jednostavnije i brže upravlja celokupnom imovinom Fonda. Tim programom biće u potpunosti automatizovano knjiženje svih finansijskih transakcija i trgovina hartijama od vrednosti, a biće unapređena i priprema izveštaja koje od Fonda bude zahtevala NBS.

Kompanija Citadel se u regionu jugoistočne Evrope bavi savetovanjem u oblasti investicionog bankarstva, privatizacije, nekretnina i trgovinom hartijama od vrednosti. U Srbiji se bili privatizacioni savetnici u prodaji kompanije Mobi 63 i Duvanske industrije Vranje, trenutno su konsultanti u privatizaciji vranjanskog Simpa, a Citadel sekjuritis je među tri najveće brokerske kuće na beogradskoj berzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: